Spring til indhold
Nyhed

Odenses ældre får blomsterfestivalen på visit!

06-09-2013

Når oprydningen efter næste års blomsterfestival går i gang, kan beboerne på de kommunale plejecentre glæde sig over, at festlighederne fortsætter hos dem. Odense Blomsterfestival har nemlig sagt ja til at donere de overskydende blomster til kommunens plejehjem.

 

Fra trist syn til glæde

- Da jeg den sidste dag i festivalugen overværede oprydningen, gjorde en af de frivillige mig opmærksom på, at de overskydende blomster blot bliver smidt ud. Det er jo trist, ikke mindst når man tænker på, hvilken glæde blomsterne ville kunne gøre på vores plejecentre, fortæller rådmand Jane Jegind (V).

 

Claus Larsen (Guldfeldt Tømrer-Snedker og Hans Jørgensen & Søn) var hurtig til at gribe tanken og tilbød at assistere med 33 lærlinge og køretøjer til opsamling og udbringning af blomsterne:

 

- Vi er glade for at kunne gøre en forskel og håber, at blomsterne vil skabe glæde for rigtig mange mennesker.

 

Nu får blomsterne lov til at blomstre videre

Odense Blomsterfestival var også straks med på ideen og har altså besluttet at donere næste års overskydende blomster til de kommunale plejecentre i Odense.

 

- Når jeg møder de ældre til festivalen, er det tydeligt, at de har en stor interesse for vores blomster og planter. Jeg snakker ofte med dem og hører, om de kan huske blomsternes navne, og det kan langt de fleste. Det ville være skønt, hvis endnu flere kunne få denne oplevelse, siger Linda Hansen, der er tovholder på Odense Blomsterfestival.