Spring til indhold
Nyhed

Odense-børn skal tegne verdens bedste by

02-07-2013

Præmier

Der er to kategorier, en for børn fra 3-4 år og en for børn fra 5-7 år.Hovedpræmien i hver kategori er en iPad mini og der er både gavekort og fribilletter til Zoo og Fyrtøjet på spil til de ti bedste tegninger.

 

Farvekridt til alle børnehavebørn

For at få så mange tegninger som muligt, er der sendt farvekridt ud til alle Odenses børnehavebørn. De ca. 7000 børn i Odenses 150 børnehuse har hver især fået en lille kuvert med en pakke farvekridt og en flyer, der fortæller om konkurrencen.

 

Farverig jury

Vinderne udpeges af en jury, der er særligt sammensat til lejligheden.Juryen består af

  • Jim Lyngvild (designer og forfatter)
  • Mette Genz (publikumschef i Odense Bys Museer)
  • Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille (Greve, Egeskov Slot)
  • Sys Hindsbo (maler, grafiker og billedhugger)

Der kan indsendes tegninger indtil den 1. august og vinderne bliver kåret på Odense Rådhus torsdag den 22. august kl.17.00.

 

Vinderne udstilles

De 20 vindertegninger bliver udstillet et af de steder, hvor det er meget synligt, at Odense er i forvandling; nemlig på indhegningen rundt om de arkæologiske udgravninger på I. Vilhelm Werners Plads. Her vil en forstørret udgave af tegningerne være udstillet på bannere af stof.

 

Fakta om juryen

Jim Lyngvild

Designer og forfatter (f. 1978), uddannet fra Fashion Design Akademiet og desuden uddannet fotograf. Jim Lyngvild er kendt fra flere TV-programmer, ligesom han er forfatter til flere bøger; især om mode og skønhed. Jim Lyngvild bor i sin selvdesignede vikingeborg "Ravnsborg" på det sydvestlige Fyn.

 

Mette Genz

Publikumschef i Odense Bys Museer. (f. 1969) Mette har blandt andet undervist børn og unge på Keramikmuseet Grimmerhus i Middelfart og haft fingrene i farverne i Børnekulturhuset Fyrtøjet, som har en billedskole for børn. Hun er trænet i 'visual talking' og så elsker hun fotografi og at synge i brusebadet.

 

Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille Greve (f. 1965), Egeskov Slot. Egeskov Slot er en af Danmarks største turistattraktioner med et af nordens største legetøjsmuseer og masser af aktiviteter for børn. Greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille er en flittig maler i sin fritid.

 

Sys Hindsbo Maler, grafiker og billedhugger (f. 1944). Uddannet på det Kgl. Danske Kunstakademis Billedhuggerskole i 1965. Sys Hindsbo, er bl.a. kendt for sine imponerende friser, og hendes værker tæller bl.a. udsmykning af dronningeværelset på Odense rådhus. Sideløbende med karriere som kunstner har Sys Hindsbo undervist på Det Fynske Kunstakademi indtil 1998. Sys Hindsbo bor på Midtfyn.

 

Fotos af jurymedlemmerne er vedhæftet og kan frit bruges.

 

Om konkurrencen

Tegninger (med kontaktoplysninger og alder på barnet) sendes til konkurrence@odense.dk eller Katja Antabi, Flakhaven 2, 5000 Odense C.Se mere på www.odense.dk/storby