Spring til indhold
Nyhed

Odenseanere skaber Danmarks Største Kunstværk

23-05-2013

De lokale børnehaver, ungdomsskolen, musikskolen og håndboldforeningen Stjernen på Østerbro forvandler sammen med Odenses borgere og Odense Kommune skolegården ved Østre Kulturcenter til et kæmpe kunstværk. Det sker onsdag den 29. maj fra 14.00-17.00. Her kan både børn og voksne få lov til at udleve deres indre kunstner for en dag.

 

Der bliver stillet maling, pensler og lidt til ganen til rådighed, så der er ingen undskyldning for at blive hjemme.

 

Danmarks Største Kunstværk er et arrangement i forbindelse med områdefornyelsen på Østerbro. Kunstværket skal være med til at give et godt naboskab og en fælles identitet i et område, der ikke har de store kulturelle tilbud. I fremtiden vil skolegården kunne huse alskens kulturelle arrangementer, og det er sådan set kun fantasien, der sætter grænser for aktiviteter, der kan afholdes i skolegården. Man kan forestille sig aktiviteter som Open Air biograf, koncerter under fri himmel, grillaftener, foredrag og meget andet.

 

Ane Bachmann Stockmarr, projektleder fra Odense Kommune glæder sig over den synlige udvikling af den gamle skolegård og siger: -Kunstværket er blot en af mange nye aktiviteter i området og et eksempel på, at mulighederne på Østerbro er mange. Vores håb er, at skolegården på sigt bliver det naturlige samlingssted i området og bliver der, hvor der sker noget sjovt og anderledes. Jeg håber, borgerne på Østerbro vil tage godt imod tilbuddet.

 

Der er også ved at blive etableret en Østerbropulje, hvor lokale borgere eller brugere af skolegården kan søge midler til at afholde arrangementer.

 

Pernille Holmskov, adm. leder for Odense Musikskole siger om projektet: -Omdannelse af skolegården på Østre Kulturcenter har åbnet nye døre for samarbejdet mellem områdets institutioner og borgere. På musikskolen ser vi frem til at udvikle og synliggøre områdets kulturelle tilbud og blive en mere integreret del af området Østerbro.

 

Jette Rysgaard, daglig pædagogisk leder i Børnehuset Tommeliden glæder sig også over projektet og siger: -I Tommeliden synes vi, det er spændende, at der kommer til at ske en forandring i vores nærmiljø. Som det er nu, bruger vi ikke området til så meget, men med de nye tiltag bliver det mere oplagt at inddrage dele af skolegården i vores arbejde med at skabe forskellige læringsmiljøer for børnene.

 

Alle er velkomne til at møde op den 29. maj kl. 14.00-17.00 i Danmarksgade 10.

 

Fakta om områdefornyelsen på Østerbro

Østerbro skal have et gevaldigt skub. Det sker med en områdefornyelse frem til 2016, hvor området løftes til et mangfoldigt byområde med plads til alle. Den samlede pulje til områdefornyelsen er på 30 mio. kr., heraf har Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter bevilliget 10 mio. kr.

 

Områdefornyelsen skal ske inden for fem indsatsområder:

  • Kvaliteter i byrummet
  • Social rummelighed
  • Trafikale forhold
  • Kulturelle events
  • Bygningsfornyelse

 

Formålet med projektet er, at Østerbro skal være et fedt sted at bo. Der skal skabes en bæredygtig og sund bydel, hvor især social bæredygtighed er vigtig.

 

Læs mere om områdefornyelsen på www.odense.dk/osterbro, eller følg os på www.facebook.com/osterbrodk.