Spring til indhold
Nyhed

Odense vokser

15-05-2013

Odenseanerne kan byde 100 nye ansigter velkommen i bybilledet hver eneste måned. Alene i de første tre måneder i 2013 er Odense vokset med 466 nye beboere, og det er det højeste tal for første kvartal i syv år. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik.

 

- Det er utroligt positivt, at flere og flere vælger at bo i Odense, siger borgmester Anker Boye:

 

- Når flere mennesker bor i byen, bliver byen mere levende. Der kommer flere handlende i byens butikker og flere vil benytte byens kulturtilbud. Jeg er derfor utrolig glad for, at vi hver eneste måned kan byde velkommen til 100 nye borgere, siger Anker Boye.

 

At det er de store byer der vokser i disse år er en tendens, der gælder både i udlandet og herhjemme.

 

I 2012 strømmede danskerne til de større byer i hele landet, mens små byer, øerne og en del udkantsområder mistede beboere. I alt 1760 danskere valgte sidste år at flytte til Odense, der dermed blev nummer 5 på listen over byer med størst befolkningstilvækst.

 

I Odense satser man massivt på at skubbe til denne udvikling. Der bliver investeret 25 milliarder kroner frem mod 2020 i seks store projekter, der tilsammen vil skabe en historisk stor vækst. Det drejer sig om en ny bydel i centrum hvor Thomas B. Thriges gade ligger nu, udvikling af Odense Havn, et nyt citycenter, Campus Odense, Nyt Universitetshospital og en letbane der skal binde byen og de mange projekter sammen. Der bygges over 1.700 nye boliger og det skønnes at der i 2020, ud over de 38.000 jobs i byggefasen, vil være skabt 10.000 nye, permanente jobs i Odense.

 

- Vi står med en enestående mulighed for at udvikle vores by til en langt mere livlig og storbypræget by, end den vi kender i dag. En by, der er så attraktiv at studere, bo og arbejde i, at flere virksomheder vil placere sig her, og flere af vores mange studerende vil kunne få job og blive boende efter studietiden. Derfor er vi også allerede i gang med at bygge boliger til de mange nye Odenseanere. Denne vækst og de medfølgende arbejdspladser er fuldstændigt afgørende for, at vi også i fremtiden får råd til den velfærd, vi kender i dag, siger borgmester Anker Boye.

 

 

Bilag:

Befolkningstilvækst Odense 2007-2013. Kilde: Danmarks Statistik.