Spring til indhold
Nyhed

Odense vil gøre en ende på social dumping

10-10-2013

Onsdag aften besluttede et enigt byråd i Odense at styrke sin egen indsats mod social dumping via arbejdsklausuler, etableringen af en kontrolfunktion med 2 ansatte og brug af økonomiske sanktioner.

 

Allerede onsdag eftermiddag tyvstartede Odense Kommune sin kampagne ”Odense mod social dumping”, da byggepladsen ved Syddansk Universitets nye tekniske fakultet som de første tilsluttede sig budskabet ved at hænge bannere og uddele flyers på byggepladsen.

 

- Vi ser på landsplan alt for mange eksempler på social dumping og fusentastere, der udnytter billig polsk arbejdskraft. Når vi i Odense skal i gang med et byggeboom, så vil vi ikke finde os i den slags adfærd. Det vil gavne vores lokale håndværkere og de håndværkere, der bliver udnyttet på det groveste. Vi vil ikke finde os i det, siger borgmester Anker Boye.

 

Odense kommune er kun selv bygherre for en brøkdel af de byggerier, der de kommende år vil skyde op overalt i byen. Derfor går en stor del af indsatsen på at få andre bygherre med på kampen mod social dumping. Det skal ske via en større kampagne, hvor budskabet og indsatsen gerne skal sprede sig fra byggeplads til byggeplads.

 

Syddansk Universitet har allerede taget imod kampagnen og universitetets rektor, Jens Oddershede, er glad for og stolt over, at Odense Kommune har valgt at starte sin kampagne ved et af byggerierne på universitetet:

 

- Det betyder meget for os, at der bliver bygget på ordentlige vilkår her, og at der i det hele taget er ordnede forhold på de byggerier, vi som universitet er involveret i, siger han.

Odense kommune vil fortsætte kampagnen i hele byggeperioden og på sigt også udvide den til andre brancher.

 

Vedhæftet: Billede fra kampagnestart, kampagnebanner