Spring til indhold
Nyhed

Odense sætter fremtidens velfærd til debat

10-06-2013

”Sammen om velfærd – vi har brug for dig”. Med de ord inviterer Odense kommune de næste 14 dage alle til at deltage i debatten om fremtidens odenseanske velfærd.

 

- Vores kommunale husholdningsbudget i Odense er ligesom i resten af landet presset. Samtidig er vi i Odense ekstra hårdt ramt, når det gælder ledighedskøen. Regnestykket mellem vores indtægter og vores udgifter til velfærd hænger derfor ikke længere sammen, og vi er nødt til at skabe en ny velfærd. Det kan vi også, men det kræver, at vi er sammen om det. Derfor inviterer vi nu alle til at deltage i debatten”, siger Odenses Stadsdirektør Jørgen Clausen.

 

De næste 14 dage vil kommunens politikere og ansatte køre en ’velfærdscampingvogn’ gennem Odense og invitere til dialog og debat ved en række arrangementer. Målet er at få indsamlet borgernes ideer, oplevelser, indsigter og viden om velfærd. På den sidste dag den 24. juni indbydes alle borgere til en stor afsluttende velfærdsdag, hvor der bliver samlet op på alle input.

 

Med det udgangspunkt at fremtidens velfærd er et anliggende for os alle sammen, vil afslutningsarrangementet blive atypisk på flere punkter. Det skal være en aften, hvor alle er værter og har indflydelse på indholdet. En aften hvor ordet og mulighederne sættes frie og alle kan bidrage med deres bud. ’Un-konference’ hedder konceptet, som det er muligt at læse mere om på den midlertidige hjemmeside odense.dk/sammenomvelfaerd. Her er der også et overblik over velfærdscampingvognens rute og alle aktiviteterne.

 

- Vores velfærdsamfund er ikke bare kommunens. Det er vores allesammens. Vi har ikke længere råd til, at det bare er en floskel. Vi fik en ordentlig rystetur med finanskrisen i Odense. Det har vi de sidste år arbejdet intens med at ryste af os. Vi kalder arbejdet Ny virkelighed – Ny velfærd. I første fase har kommunens medarbejdere knoklet med at få de nye vilkår ind under huden, så de kan omsætte det i dagligdagen. Nu er vi klar til anden fase, for vi er nået så langt, at borgerne for alvor begynder at mærke forskellene i dagligdagen. De næste 14 dage skal være startskuddet til en større samarbejde med borgerne om fremtidens velfærd”, siger Jørgen Clausen.