Spring til indhold
Nyhed

Odense og KOMPAN leger sammen om verdens første legerute

12-04-2013

LEGERUTEN består af 9 attraktive og forskellige lege- og aktivitetspladser i de grønne områder langs Odense Å. Ved at følge stisystemet langs åen og gøre mindre afstikkere ind i nærliggende parker, kan man ad en rute på ca. 6 km besøge alle de nye lege- og aktivitetspladser. Legepladserne er placeret, så de både er et tilbud til lokalområdets beboere, motionister og til de mange turister i byen. LEGERUTEN indbyder til leg og bevægelse i byens grønne områder og giver mulighed for sjov motion og leg for hele familien.

 

Legepladserne har forskelligt indhold og er målrettet forskellige aldersgrupper, så der er leg og bevægelse for enhver smag. Der er flere helt nye legeredskaber, som ikke på nuværende tidspunkt står andre steder i verden. LEGERUTEN kan fx præsentere en verdenspremiere på det innovative legeredskab Multispinnerkarusellen fra KOMPAN, som i hele udviklingsfasen er gennemtestet af børn fra børnehaver og skoler i Odense.

 

- Jeg er meget begejstret for, at vi sammen med KOMPAN kan indvie LEGERUTEN til sommer. Det har været en vigtig opgave for mig, at vi sammen får skabt LEGERUTEN, så vi kan give odenseanerne et nyt attraktivt, spændende og udfordrende uderum, hvor både børn og voksne kan slå sig løs. LEGERUTEN gør Odenses vision ”At lege er at leve” nærværende og helt konkret for byens borgere og turister. Samtidig er samarbejdet med KOMPAN et rigtig godt eksempel på, hvordan vi i Odense Kommune gerne vil indgå i værdiskabende samarbejder med ikke mindst lokale virksomheder. Alt sammen for at skabe attraktive tilbud til gavn for byens borgere, siger by- og kulturrådmand Steen Møller.

 

LEGERUTEN er tilgængelig for alle hele året rundt.

 

- KOMPAN er stolt over sammen med Odense Kommune at udvide rammerne for det sunde børneliv. Kvalitetslegepladser med udfordrende aktiviteter, styrker de sociale kompetencer, skaber læring, og det er sjovt at bruge dem. Men især er det væsentligt, at legepladserne giver sjov og sund motion, siger Connie Astrup-Larsen, administrerende direktør for KOMPAN.

 

Legeredskaberne til lege- og aktivitetspladserne på LEGERUTEN har været i udbud, der er blevet vundet af KOMPAN, som er verdens førende leverandør af legeredskaber. KOMPANs innovation er baseret på viden om børn og involvering af børn og specialister. KOMPAN har hovedsæde i Odense og eksporterer sine mange prisbelønnede produkter til mere end 60 lande verden over.

 

Hele LEGERUTEN forventes klar til brug i midten af juli.