Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune ansætter chef for velfærdsteknologi

16-10-2013

Odense Kommune styrker satsningen på velfærdsteknologi med ansættelsen af Morten Hoff som chef for det tværgående Center for Velfærdsteknologi.

 

- Odense har med ansættelsen af Morten Hoff taget et yderligere skridt i retningen af at sætte kraft bag velfærdsteknologi. Morten skal bidrage til at Odense Kommune i endnu højere grad anvender velfærdsteknologi og øge samarbejdet med virksomheder, siger Helene Bækmark, direktør for Ældre-og Handicap forvaltningen.

 

Morten Hoff har allerede stor erfaring med velfærdsteknologi og samarbejdet med virksomheder inden for feltet. Han kommer fra et job som chefkonsulent i Fredericia Kommunes afdeling for Viden og Innovation.

 

- Vi er sikre på, at vi med Morten Hoff har fundet den helt rigtige person til at skabe yderligere fremdrift og resultater inden for velfærdsteknologi i Odense Kommune, siger Helene Bækmark.

 

I front med velfærdsteknologiske løsningerOdense Kommune er allerede i front med at teste og implementere nye velfærdsteknologier. Kommunen har i samarbejde med en række strategiske partnere udviklet unikke metoder og modeller for, hvordan velfærdsteknologiske løsninger kan komme i anvendelse.

 

- Velfærdsteknologi er mange ting. Når vi i Odense Kommune begynder at se på tværs, så er mulighederne meget store. Fx kan en særlig app hjælpe både en senhjerneskadet voksen eller en voksen med begyndende demens til at disponere sin hverdag. Når vi ser på tværs af kommunen, kan samme app være en hjælp for den socialt udsatte, der er ved at lære at få en hverdag i egen bolig eller et barn med behov for ekstra støtte, der skal lære at agere mere frit, fortæller direktør Helene Bækmark

 

Fuld udnyttelse af teknologien

Det tværgående Center for Velfærdsteknologi, som Morten Hoff bliver chef for, skal blandt andet sikre at kommunen fuldt udnytter teknologiens potentialer samt skabe større effekt af samarbejdet på tværs af kommunen, sektorer, målgrupper og teknologier.

 

- Jeg ser store muligheder i at samarbejde om innovative løsninger med både borgere, virksomheder, forsknings- og uddannelsesinstitutioner og glæder mig meget til at være med til at føre Odense Kommune videre som en af de fremmeste kommuner inden for arbejdet med velfærdsteknologi, siger Morten Hoff.

 

Morten Hoff der er 47 år gammel bor i Odense i bydelen Dalum sammen med sin kæreste og deres to døtre. Morten har en ph.d. grad med fokus på ældres oplevelser af aldring og fysisk aktivitet fra Syddansk Universitet.