Spring til indhold
Nyhed

Odense Havn køber Lindø Industripark

31-10-2013

Med aftalen om at købe Lindø Industripark vil Odense Havn fremover få ansvaret for at videreføre den positive udvikling området har været igennem de seneste år.

 

”Købet af Lindø er en god forretning for Odense Havn. Der er allerede i dag mange gode virksomheder i industriparken, og potentialet er stadig stort. Efter flere år med massive investeringer i områdets udvikling, budgetterer industriparken nu med overskud fra 2014, og vi vurderer, at det overskud kan blive endnu større i de kommende år, siger bestyrelsesformand og borgmester i Odense Kommune, Anker Boye, og fortsætter:

 

”A.P. Møller - Mærsk har siden beslutningen om at etablere en industripark i 2009 investeret mere end 200 mio kr. i området. Det betyder, at det er lykkedes at få gang i Lindø igen. Mere end 1.200 fynboer er i dag beskæftiget i virksomhederne på Lindø Industripark, og flere virksomheder kommer løbende til. Den positive udvikling vil vi gerne stå i spidsen for”.Siden 2009 er 70 pct. af Lindø Industripark blevet udlejet, og der er i dag 68 lejere. Dertil kommer at Lindø Industripark i dag har et solidt positivt cash flow og derfor er blevet en attraktiv investering.

 

”Med Lindø Industripark ønskede vi at sikre fortsat aktivitet i området efter skibsbygnings-aktiviteterne ophørte. Det sidste nybyggede skib sejlede herfra november 2011 og i dag knapt to år efter står industriparken her. Vel en af Danmarks mest moderne, med Fayard som den største og meget aktive virksomhed.Det ligger A.P. Møller – Mærsk på sinde, at det er den rette ejer, der fremover kan drive Lindø videre og Odense Havn er i den sammenhæng vor foretrukne køber. Vi tror på, at Odense Havn og Odense Kommune deler vores vision om at udvikle området og sikre arbejdspladser” siger bestyrelsesformand i Lindø Industripark, Lars-Erik Brenøe.