Spring til indhold
Nyhed

Odense Fødevarefællesskab løb af med Odense Bæredygtighedspris 2012

14-02-2013

Odense Bæredygtighedsråds formand Anker Boye glædede sig over, at Odense Fødevarefællesskab, som en lokal odenseansk aktør, støtter op om at gøre Odense mere bæredygtig:

 

- Vi står overfor store udfordringer, som vi kun kan løse, hvis kommunen, virksomheder, organisationer, frivillige m.fl. trækker på samme hammel. Og så bliver jeg ganske enkelt glad, når vi i Odense har en bæredygtig frontløber som Odense Fødevarefællesskab, der har bl.a. miljø, økonomi, lokal handel, fællesskaber og samarbejde som pejlemærker. Og det vil Odense Bæredygtighedsråd gerne belønne med denne pris, sagde Anker Boye, som også pointerede at Odense Fødevarefællesskab var kommet godt rundt i hjørnerne af bæredygtighedsbegrebet.

 

En glad formand…

Peter Bærentsen fra Odense Fødevarefællesskab var en glad formand ved dagens prisoverrækkelse:

- Vi er utrolig glade for, at Odense Bæredygtighedsråd har valgt Odense Fødevarefællesskab, som modtager af Odense Bæredygtighedspris 2012. Bæredygtighed har altid været et pejlemærke og bærende element i foreningens aktiviteter. Og den anerkendelse vi nu har fået, er jeg sikker på kun vil øge interessen for vores aktiviteter, sagde Peter Bærentsen.

 

Om Odense Fødevarefællesskab

Odense Fødevarefællesskab er en økologisk indkøbsforening, der samarbejder med fynske økologiske landmænd. Foreningens formål er at gøre lokalproducerede, sæsonbetonede økologiske fødevarer tilgængelige for medlemmerne til fair priser og til gavn for miljø, biodiversitet, klima, lokal handel m.m. Foreningen drives på frivillig basis af medlemmerne. Fødevarefællesskabet er åbent for alle og er aktiv i det odenseanske byliv og derudover rammen om en lang række sociale aktiviteter. Foreningen har oplevet støt stigende medlemstilgang siden etableringen i 2011.

 

Foruden Odense Fødevarefællesskab var IKEA Odense og Fazer Food Service nomineret til Odense Bæredygtighedspris 2012.

 

Tekst til det vedhæftede foto:Line Mex-Jørgensen og Jukke Strandberg fra Odense Fødevarefællesskab var glade, da de, foran en fyldt Festsal på Odense Rådhus, modtog diplomet fra Bæredygtighedsrådets formand Anker Boye.

 

Om Odense Bæredygtighedspris

Odense Bæredygtighedspris uddeles af Odense Bæredygtighedsråd og gives til et bæredygtigt initiativ i Odense, der er gennemtænkt i forhold til de tre elementer i begrebet bæredygtighed: sociale forhold, økonomi og miljø. Som en hjælp til at arbejde med den bæredygtige dimension af kandidaternes initiativ, har de kunnet downloade et Bæredygtighedsværktøj. Værktøjet er opbygget som et puslespil med tre farver, som illustrerer den socialt, økonomiske og miljømæssige bæredygtighed. De enkelte brikker er delemner af de tre dimensioner af bæredygtighed. Se den vedhæftede grafik eller læs mere på www.odense.dk/baeredygtighedspris.

 

Om Odense BæredygtighedsrådOdense Bæredygtighedsråd arbejder for at skabe nye bæredygtige løsninger i Odense og rådet er bredt sammensat af personer fra både private og offentlige aktører, som har kompetencer indenfor miljø, sundhed, økonomi og sociale forhold.