Spring til indhold
Nyhed

Odense er Danmarks 5. bedste erhvervsby

27-06-2013

- Vores placering er resultatet af hårdt arbejde, der har gjort lettere at være virksomhed i Odense. Vi har været i gennem en periode med lav vækst, men en fokuseret strategi på at fjerne dumme regler og tossede arbejdsgange skal gøre det lettere for virksomhederne, så de kan fokusere på at skabe vækst og jobs. Vi stopper dog ikke her. Det skal være endnu lettere at være virksomhed, så næste år skal vi da ha’ vippet de jyder af pinden, så vi kan indtage 1. pladsen, siger borgmester Anker Boye.

 

Undersøgelsen placerer Odense på en 5. plads foran blandt andre Aalborg (24), Aarhus (20) og København (68). Odense er den eneste by udenfor Jylland i top 10.

Dansk Byggeri har indsamlet 31 forskellige indikatorer for hvor nemt det er at drive virksomhed i landets 98 kommuner. Undersøgelsen baserer sig både på fakta fra officielle statistikker, men i undersøgelsen indgår også en spørgeskemaundersøgelse blandt Dansk Byggeris medlemmer.

 

- Der er ingen tvivl om, at Odense har gode rammer for erhvervslivet. Jeg er meget imponeret over det ambitionsniveau Odense Kommune har lagt for dagen for at vende udviklingen og skabe vækst – senest med etableringen af Odense Business Task Force. Nu skal de gode rammer arbejde og omsættes til vækst i virksomhederne, siger Lars Nørby Johansen, som er formand for Odense Business Task Force, der i august skal præsentere konkrete initiativer, der kan styrke væksten i Odense.

 

By- og kulturrådmand Steen Møller glæder sig over, at Odense er i front på en række områder. Odense er blandt de hurtigste i landet til at behandle byggesager og i front, når det handler om konkurrenceudsættelse og udlicitering af driftsopgaver, dialog med erhvervslivet, udbudspolitik og klimahandlingsplaner.

 

- I Odense tager vi erhvervslivets vilkår alvorligt, og jer er rigtig glad for, at vi ligger i front på så mange parametre. Det spænder bredt fra sagsbehandlingstid til en stærk klimaindsats, som også skaber arbejdspladser. I de kommende år investerer vi f.eks. massivt i energirenoveringer i de kommunale bygninger til gavn for byen, borgerne og ikke mindst erhvervslivet, siger by- og kulturrådmand Steen Møller, der bemærker sig, at Odense er den eneste ikke-jyske kommune, der har presset sig i top ti.