Spring til indhold
Nyhed

Odense Business Task Force: Odense er klar til kamp

24-05-2013

Formanden for Odense Business Task Force Lars Nørby Johansen har glædet sig til at komme i gang med arbejdet og til at præsentere sit hold af toperhvervsfolk.

 

- Jeg har sammensat det hold, som har de absolut bedste kompetencer til at komme med de anbefalinger Odense har brug for. Samtidig er det et hold, der kan supplere hinanden via deres spidskompetencer, siger formanden.

 

Odense Business Task Force består af 5 medlemmer, og er en blanding af nationale og lokale erhvervsprofiler samt en vidensperson fra byens universitet.

 

- Der er så meget potentiale i Odense. Byen står midt en transformation og en markant investeringspool skal bringe byen ud af fortidens skygge og ind i en ny æra. Jeg glæder mig derfor til at være en del af det projekt, siger adm.dir. Peder Tuborgh.

 

- Som erhvervsdrivende i Odense kender jeg en del til byens industristruktur, som med krisen i 2008 har givet Odense en ekstra udfordring. Jeg er derfor glad for, at jeg nu får muligheden for komme med de anbefalinger, som er nødvendige for, at Odense kommer styrket gennem krisen, siger adm. dir. Niels Thorborg.

 

Odense står på kanten af en årti, hvor der investeres mere end 25 mia. kr. i byens udvikling. Odense Business Task Force skal hjælpe med, at Odense udnytter den historiske mulighed bedst muligt, så væksten styrkes og beskæftigelsen stiger – nu og i fremtiden

 

- Der er ingen tvivl om, at det kræver noget ekstraordinært at gennemføre en transformation af den størrelse, som Odense står overfor. Og det er ekstraordinært at sammensætte et så stærkt hold, der kombinerer erfaring fra det private erhvervsliv med forskning og sætter det i spil i en kommune, siger professor Jesper Strandskov.

 

Fra nedsættelsen af Odense Business Task Force til offentliggørelsen af task forcens anbefalinger går der blot 13 uger. Det muliggør, at anbefalingerne allerede kan indgå i budgetdrøftelserne for Odense Kommunes budget for 2014.

 

- Jeg synes, at det er et virkeligt stærkt hold, som Lars har sat. Jeg glæder mig derfor til at vi til august modtager anbefalingerne fra Odense Business Task Force, siger borgmester Anker Boye.