Spring til indhold
Nyhed

Odense bliver som første kommune en del af MindLab

28-06-2013

Der er brug for nye løsninger i det offentlige. Et stigende forventningspres og stadigt færre ressourcer gør det nødvendigt med nye arbejdsmetoder. Det krydsfelt har MindLab, der hidtil har været ejet af tre ministerier specialiseret sig i. Knap 10 års ekspertise skal nu komme Odense Kommune til gavn.

 

- Hele den offentlige sektor står med en kæmpe udfordring, hvor den på mange måder skal genopfinde sine vante arbejdsmetoder - måske endda i yderste konsekvens sig selv. Odense Kommune har nu kastet sig fuldblods ind i den kamp. Det ser vi mange spændende perspektiver og muligheder i, som det er oplagt, at stat og kommune arbejder sammen om -, siger MindLab’s innovationschef Christian Bason.

 

MindLabs mission er at give værdi til ejerne ved at involvere borgere og virksomheder i udviklingen af nye offentlige løsninger. På den ene side får MindLab derfor direkte adgang til værdifulde erfaringer og løsninger med det daglige velfærdsarbejde i en kommune og på den anden side får Odense Kommune adgang til MindLabs viden og brede erfaringer fra diverse projekter. Fx er et nyt branchekode-site udviklet på baggrund af virksomhedernes erfaringer. Sitet er udviklet af MindLab og Erhvervstyrelsen og gør det nemmere at etablere en virksomhed og sparer samtidig ressourcer hos flere myndigheder. Andre projekter er borgerrettede fx på skoleområdet og arbejdsmarkedsområdet.

 

Odense Kommune har gjort sig en række erfaringer og har netop gennemført 14 dages borgerdialog om fremtidens velfærd. Mandag aften indledte Odenses stadsdirektør Jørgen Clausen et stort afslutningsarrangement med mere end 200 deltagere. Her fortalte han de fremmødte borgere, at kommunen efterhånden er ved at løbe tør for nye tiltag og ideer. Der er brug for jer, var budskabet til borgerne.

 

- Vi er ikke i tvivl om, at borgerdialog og medarbejderinddragelse er alfa omega, hvis vi skal lykkes med at nytænke velfærden. Og det skal vi. Vi kan ikke bare sidde på rådhuset og tænke tanker. Vi skal ud og prøve tingene af. Vi er nødt til at gå nye veje og turde gøre tingene anderledes i Odense. Og når man mere eller mindre bygger skibet, mens man sejler, så er det altså godt at være ombord med de dygtigste i faget. Og det kommer vi nu. Det er jeg virkelig glad for -, siger Stadsdirektør Jørgen Clausen.

 

Samarbejdet betyder, at Odense Kommune får plads i MindLabs bestyrelse, får adgang til et nytænkende nationalt og internationalt netværk og kan trække på MindLabs erfaring i at finde nye løsninger og skabe forandringer med udgangspunkt i borgere og virksomheders virkelighed.