Spring til indhold
Nyhed

Nyt demenshus i Odense giver 30 nye pladser

24-04-2013

I disse dage emmer Bjergegade nr. 15 af hektisk aktivitet. 110 spændte borgere er nemlig midt i en indflytning i deres nye fælles demenshus ”Byhuset”.

 

Det nye demenshus er specielt designet til demensramte borgere og rummer flere tilbud, end det hidtil har været muligt at stable på benene i de enkelte huse med bl.a. træningskøkkener, haver, værksted, bibliotek, sanserum og motionsrum. Ligeledes er huset fornyligt blevet ejer af en bus, så ture ud af huset er muligt.

 

Sociale gevinster

Det er dog ikke kun ”materielle goder”, der bliver flere af i fremtiden. Også den sociale kapital får en saltvandsindsprøjtning for både borgere og medarbejdere.

 

Jane Jegind (V), rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen, fortæller:

 

”Indtil nu har Odenses demente borgere i aktivitetstilbud været delt op efter geografi, og der har dermed ikke nødvendigvis været fokus på fælles interesser og muligheder. I det nye hus bliver alle samlet, hvilket giver de demente borgere mulighed for at knytte nye sociale relationer med større mulighed for at tage afsæt i fælles interesser og ligesindede - på tværs af alder og diagnose. Og det vil uden tvivl løfte den sociale gevinst ved at være i et demenstilbud. Samtidig glæder jeg mig over muligheden for de 30 nye halvdagspladser - det er med til at klæde os på til fremtiden.”

 

Bedre mulighed for rehabilitering

Også den rehabiliterende indsats, som Ældre- og Handicapforvaltningen arbejder aktivt med - også på demensområdet - får et løft. Alle de fagpersoner, der tidligere arbejdede med demens i en lille enhed, bliver samlet, og det giver mulighed for en anderledes kollegial sparring omkring den enkelte borger.

 

”Rehabilitering af demente tager tid og kræver stor idérigdom hos medarbejderne. I det nye demenshus samler vi de stærke faglige kræfter, vi har, og medarbejdernes forskellige kompetencer og fagligheder bliver sat i spil omkring borgeren på en ny, tværfaglig måde”, lyder det fra Jane Jegind.

 

Der er officiel indvielse af det nye demenshus i Bjergegade, ”Byhuset”, den 20. juni.