Spring til indhold
Nyhed

Nye trafikvaner til debat

11-10-2013

Odense skal være en bæredygtig og tilgængelig storby. En storby hvor flere bliver mobile, og hvor det bliver endnu mere attraktivt at gå, cykle og bruge den kollektive trafik.

Derfor har Odense Kommune netop sendt planen "Mobil i Odense 2014-2015" i høring frem til 27.oktober. Mobilitetsplanen følger op "Trafik - og Mobilitetsplanen" fra 2009, hvor de store linier blev lagt for byens udvikling på trafik - og mobilitetsområdet.

 

- Mobilitet handler om, at vi skubber til vores kendte vaner og skaber nye. Ved at ændre vaner, kan vi skabe bedre plads på vejene, undgå trængselsproblemer og i sidste ende dyre investeringer i infrastrukturen, siger By - og Kulturrådmand Steen Møller. Derfor ser jeg med forventning frem til, at vi med planens tiltag kan udforske nye og alternative måder at transportere os på. Det handler om at vælge den rigtige løsning afhængig af tid, sted og formål.

 

Mobil i Odense sætter fokus på fodgængere, cyklister, passagerer til kollektiv trafik og det at bruge bilen på en smartere måde. Planen beskriver en række aktiviteter, som Odense Kommune vil gennemfører over de næste to år.

Mobil i Odense kan kommenteres frem til d. 27. oktober 2013 på: www.odense.dk/hoering