Spring til indhold
Nyhed

Ny rapport: Drop H.C. Andersen park – sats på ambitiøs eventyrhus

03-09-2013

- Vi har i vores undersøgelse spurgt markedet om fremtiden for en forlystelsespark baseret på H.C. Andersen, og svaret er, at det virker usandsynligt. Årsagen er, at en forlystelsespark vil kræve en ganske stor investering – formentligt mellem 400 mio.kr. og 1.5 mia.kr. Samtidigt er markedet mættet i Danmark og det kan derfor blive meget svært for en privat investor at tjene investeringen hjem igen, siger Jakob Stoumann, afdelingschef i Oxford Research.

 

Analysefirmaet Oxford Research har siden april undersøgt mulighederne for at udvikle en H.C. Andersen-attraktion. Analysen er baseret på interviews med centrale interessenter med kendskab til forlystelsesbranchen og en omfattende desk research af relevante nationale og internationale rapporter og data på området.

 

- Vi ser en international tendens på turismeområdet, hvor et stigende antal turister rejser efter autentiske kulturelle og historiske oplevelser. Uden autencitet vil en HCA-attraktion have stor risiko for at fejle. Vores analyse peger derfor på, at det er oplagt at etablere en ambitiøs attraktion baseret på H.C. Andersen efter samme principper som Den Blå Planet. Det vil både være realistisk og have markante positive effekter på destinationsudviklingen, siger Jakob Stoumann, afdelingschef i Oxford Research.

 

Analysen viser, at en fondsbaseret attraktion vil være i stand til at tiltrække 450.000 besøgende og samtidig vil skabe en ekstra omsætning på ca. 100 mio.kr. indenfor bl.a. hotel- og restaurationsbranchen.

 

- Med analysen har vi fået det klare svar, vi havde brug for. Skulle vi kaste en masse kræfter efter en forlystelsespark? Svaret er nej. Vi skal i stedet satse med fuld styrke på det eventyrhus, vi allerede har på tegnebrættet. Analysen viser, at potentialet nok er endnu større end vi havde regnet med og et eventyrhus med en magisk have vil være et kæmpe aktiv for Odense, Fyn og for Danmark, siger borgmester Anker Boye.

 

Odense Kommune har sammen med Odense Bys Museer netop igangsat en international idékonkurrence, hvor bl.a. arkitekter, formidlere og kunstnere skal byde ind med nytænkende ideer til et koncept for et eventyrhus i Odense.

 

Bilag: Potentialer og vækstperspektiver for en H.C. Andersen-attraktion i Odense