Spring til indhold
Nyhed

Ny dagvarmestue åbner på torsdag

05-11-2013

Områdefornyelse og bedre forhold for byens stofmisbrugere går hånd i hånd på Østerbro. Det markeres, når de to rådmænd Steen Møller (K) fra By- og Kulturforvaltningen og Peter Rahbæk Juel (S) fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen åbner den nye dagvarmestue på Østerbro, som skal drives af Kirkens Korshær. Det sker på torsdag kl. 15.00 med taler og et lille traktement. Pressen er velkommen.

 

Rådmand Peter Rahbæk Juel fremhæver, at den nye dagvarmestue er et vigtigt skridt på vejen i retning af gode forhold for de udsatte.

 

”Dagvarmestuen byder på optimale forhold og tilbud til brugerne. Der er en cafe med netværk og omsorg. Der er et sundhedsrum, hvor sår kan blive plejet. Og der er stofindtagelsesrummet, der fjerner kaos i brugerens hverdag. Det er alt sammen elementer i at stabilisere brugerens hverdag. Det betyder, at nogle af brugerne finder det overskud, der gør, at de kan arbejde med deres udfordringer og få overskud til i højere grad at tage vare på eget liv. Det er den ramme og mulighed den nye dagvarmestue giver brugerne”, siger Peter Rahbæk Juel.

 

Rådmand Steen Møller mener, at den nye dagvarmestue vil bidrage til at løfte Østerbrokvarteret.

 

”Jeg glæder mig over, at vi nu har fået skabt det fristed for byens mest udsatte borgere, som de har brug for. Jeg er sikker på, at varmestuen bliver en gevinst for de udsatte, for området og for byen. På fornemmeste vis støtter varmestuen op om områdefornyelsens mål, som er at skabe et område, hvor der er plads til alle, hvor man passer på hinanden, og hvor der er trygt at bo”, siger Steen Møller.

 

De to rådmænd fremhæver samstemmende det gode samarbejde mellem By- og Kulturforvaltningen og Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i forbindelse med byfornyelsen af Østerbro.

 

Dagvarmestuen er en del af den områdefornyelse, der er i gang på Østerbro. Den skal give Østerbro et skub og løfte det mangfoldige byområde. Der skal skabes en bæredygtig og sund bydel, hvor især social bæredygtighed er vigtig. Men også den miljømæssige bæredygtighed er i fokus. Derfor bliver blandt andet varmestuen bygget miljørigtigt i forhold til Odense Kommunes forskrifter på området. Den samlede pulje til områdefornyelsen er på 30 mio. kr., heraf har Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter bevilliget 10 mio. kr.