Spring til indhold
Nyhed

Ny atletik- og cykelarena til 73 mio. kr. vil vække opsigt

28-06-2013

Fredag morgen tog rådmand Brian Dybro første spadestik til den 73 mio. kr. dyre arena, som forventes indviet i foråret 2014.

 

Taget over den 7000 kvadratmeter store kombinerede arena bliver en tekstildug, som skal sikre, at både udøvere af banecykling og atletik kan træne og afvikle mindre konkurrencer hele året rundt.

 

”Vi glæder os vanvittigt meget, til arenaen er færdig. Fremover slipper vi for at køre helt til Ballerup, når vi skal træne. Derfor forventer vi, at vores talentarbejde bliver styrket enormt de kommende år,” siger Claus Rasmussen, formand for Cykling Odense, hvor både OL-guldvinder Lasse Norman Hansen og den professionelle bane- og landevejsrytter Alex Rasmussen har trådt i pedalerne.

 

Også atletikfolkene er begejstrede for den overdækkede arena, hvor de både kan løbe, springe og kaste, uanset vejret udenfor.

 

”Vi synes, det bliver helt fantastisk med en arena med så mange unikke muligheder. I Danmark er atletiksæsonen groft sagt kun tre måneder lang på grund af vejret. Nu får vi mulighed for at træne og afholde konkurrencer hele året rundt,” siger formand for Odense Atletik, Jørgen Halkjær.

 

Både Cykling Odense og Odense Atletik forventer, at sportsudøvere fra hele Danmark vil gøre brug af arenaen, som bliver opført på det areal, hvor den udendørs Odense Cykelbane blev anlagt i 1948.

 

”Jeg tror endda, klubber fra udlandet vil lægge deres træningslejre i Odense, når de opdager, hvor fine faciliteter vi kommer til at råde over,” siger formanden for Odense Atletik, Jørgen Halkjær.

 

Danske entreprenører står bag opførelsen og indretningen af arenaen, mens et tysk firma leverer den gigantiske stofdug, og et canadisk firma skal lægge gulvet på den 250 meter lange ovale cykelbane.