Spring til indhold
Nyhed

Nu stiger kunsten i Odense

11-09-2013

Et stykke af Thomas B. Thriges Gade bliver en del af en rute med skulpturer, når gaden næste år lukkes for biltrafik. Derfra fortsætter den planlagte skulptur-rute gennem Eventyrhaven, langs Odense Åsti og til Munke Mose.

 

Det er Odense Bys Kunstfond, som har taget initiativet.

 

- Det er oplagt at inddrage en større del af byrummet, når Thomas B. Thriges Gade skal bygges om, siger kunstfondens formand, Anders W. Berthelsen.

 

Odense Bys Kunstfond har derfor samlet en hel stribe af odenseanske kunstinstitutioner. Gæsteatelier Hollufgaard, Det Fynske Kunstakademi, Fyns Grafiske Værksted, Brandts og H.C. Andersen-Centret ved Syddansk Universitet har alle sagt ja til deltage i projektets styregruppe.

 

Gæsteatelier Hollufgård har hidtil holdt en skulpturudstilling hvert andet år ved herregården Hollufgård. Odense Bys Kunstfond står hvert tredje år for en skulpturudstilling i Eventyrhaven.

 

- Turnusserne for disse to udstillinger falder sammen i 2014, så de bliver fundamentet for den nye skulptur-event. Men de øvrige aktører byder allerede ind med spændende bidrag til begivenheden, siger Anders W. Berthelsen.

 

Det er planen, at skulptur-eventen skal åbne i forsommeren 2014 og lukke igen i efteråret. Den kommer således også til at foregå samtidig med den stort anlagte H.C. Andersen Festivals.

 

Det er endnu uafklaret, hvor stort et stykke af Thomas B. Thriges Gade der kan indgå i festivalen. ”Fra Gade til By”-organisationen i Odense Kommune arbejder på en gennemførelsesplan, som senere vil klargøre, hvor der er plads til skulpturer.

 

Odense Bys Kunstfond bidrager væsentligt til finansieringen, men håber også, at private sponsorer vil medvirke til, at skulptur-eventen kan blive en ny attraktion for Odense.