Spring til indhold
Nyhed

Nu bliver det gratis at bygge nyt i Odense

11-10-2013

Som del af en massiv investering i vækst på 400 millioner kroner fordelt over de næste fire år, har Odense Kommune ikke kun afskaffet byggesagsgebyret for erhvervslivet og borgere, men også sænket dækningsafgiften med 1,2 promille fra 1. januar 2014. Samlet skal virksomhederne betale 54,7 mio.kr. mindre i skat over de næste fire år og ikke én krone i gebyrer.

 

Borgmester Anker Boye:

- Jeg er meget begejstret for vores vækstplan, fordi det i bund og grund betyder, at flere vil komme i arbejde, så vi også i fremtiden har råd til at investere i bedre skoler, daginstitutioner og plejehjem. Vækst i kommunen er en forudsætning for, at der er penge til fremtidens velfærd. Derfor er afskaffelsen af byggesagsgebyret blot første skridt i rækken, som vil gøre Odense mere attraktiv at placere og drive virksomhed i.

 

Afdelingschef, Erhvervspolitisk afdeling, Dansk Byggeri, Torben Liborius:

- Odense har med et snuptag besluttet at afskaffe byggesagsgebyret. Og det ser ud til at være første skridt i en strategi, der skal gøre kommunen konkurrencedygtig til gavn for borger og erhvervsliv. Med den førerposition, som Odense nu tager, har politikerne vist, at de satser massivt på at forbedre erhvervs- og vækstvilkår. Vi håber, at der er mange andre kommuner, der vil følge Odenses eksempel.

 

By- og Kulturrådmand Steen Møller:

At vi fjerner byggesagsgebyret betyder, at når folk kommer til Odense for første gang møder vi dem med begejstring fremfor med en faktura. Sådan en velkomst har en stor signalværdi og fremhæver Odense som et særligt sted - den eneste kommune i landet, som har afskaffet gebyret helt. Vores by er godt på vej i en langt mere erhvervsvenlig retning, både fordi byrådet har vedtaget Odense Business Task Forces anbefalinger, og fordi Odense blandt andet har foretaget markante spring fremad i Dansk Industris seneste måling over erhvervsvenlige byer, hvor Odense nu ligger blandt de bedste i landet, når det kommer til miljø-og byggesagsbehandling.

 

Fem anbefalinger fra Odense Business Task Force

I foråret 2013 nedsatte Odense Kommune en Business Task Force med Lars Nørby Johansen i spidsen. Opgaven for Odense Business Task Force var at udvikle konkrete anbefalinger til, hvordan kommunen styrker væksten, beskæftigelsen og produktiviteten. Det kom der fem anbefalinger ud af. Udover afskaffelsen af byggesagsgebyret og sænkning af dækningsafgiften er kommunen godt i gang med at realisere de øvrige fire, der blandt andet indeholder ”Invest in Odense”. En enhed, der offensivt og målrettet skal tiltrække nye virksomheder til.