Spring til indhold
Nyhed

Mandlige plejecenterbeboere får kvindeligt selskab på årets fisketur

17-06-2013

Det plejer at være et tilløbsstykke, når Aktiviteter i plejeboliger i Ældre- og Handicapforvaltningen, arrangerer den årlige sommerfisketur for de mandlige beboere på de odenseanske plejecentre. Her går turen ud i den fynske natur med fiskestængerne på nakken og madkurven under armen, og mens stængerne er i søen, og der ventes på bid, bliver der snakket og snack’et med madpakker og Gammel Dansk.

 

74 mandlige deltagere – og to kvindelige

På onsdag, den 19. juni, er det 4. gang, at den årlige fisketur finder sted, og også i år er der fuld opbakning til arrangementet med hele 76 tilmeldte. Turen går endnu en gang til Ålsbogård i Aarup, og selvom konceptet til forveksling ligner sig selv, er der dog én markant forskel fra tidligere år – to kvindelige beboere har nemlig for første gang fået lov til at komme med.

 

”De to fiskeglade damer har de sidste par år lagt et voldsomt pres på os for at komme med, og eftersom de tilmeldte herrer ikke har noget imod at få kvindeligt selskab, har vi i år udvidet fisketuren til også at omfatte damer,” fortæller Vinnie Skovsbo, rehabiliteringsleder i Ældre- og Handicapforvaltningen.

 

Mænd er sværere at aktivere end kvinder

Grunden til, at den årlige fisketur oprindeligt har været for mænd, er, at kvinder på plejecentre generelt er langt bedre til at aktivere sig selv og til at komme ud end mændene. Derfor har Ældre- og Handicapforvaltningen arbejdet specifikt med at målrette forskellige aktiviteter til de mandlige plejecenterbeboere, herunder altså den årlige fisketur samt en årligt tilbagevendende herrefrokost.