Spring til indhold
Nyhed

Legeruten åbner nu

04-09-2013

Kom og leg!

 

Opfordringen fra Odense Kommune er kort og klar. Du kan være med, når Odense Kommune åbner den nye legerutes legepladser langs Odense Å.

 

Hen over sommeren har gravemaskinerne været i gang, og nu bærer anstrengelserne af deres arbejde frugt: Syv af de i alt ni nye legepladser er skudt op på en strækning over seks kilometer midt igennem byen. Det betyder, at fra onsdag den 11. september kl. 13 er der lagt op til fri leg og fysisk udfoldelse for børn og unge i Odense.

 

Det hele bliver sat i gang på den nye legeplads på Christiansgade, hvor by- og kulturrådmanden i Odense Kommune, Steen Møller, og legeredskabsproducenten Kompan officielt vil åbne Legeruten.

 

- Jeg er fantastisk glad for, at der nu bliver endnu flere muligheder for, at børn og unge kan udfolde sig fysisk i Odense. Jeg er sikker på, at de nye legepladser ikke kun vil give frisk luft og røde kinder, men også gode muligheder for at bevæge sig tværs igennem byen ved at følge Legerutens strækning langs med åen. Legeruten giver en ny og anderledes form for byliv, og samtidig stimulerer den sundheden i Odense, siger Steen Møller.

 

Legeguider og forfriskninger

Odense Kommune fejrer åbningen med en række aktiviteter på legepladsen i Muus' Have på Christiansgade.

 

Her kan børnene blandt andet spille bold sammen med studerende fra SDU, der på dagen påtager sig rollen som ”legeguider”. De studerende vil sørge for at sætte gang i legen og aktiviteterne på pladsen, så alle får prøvet redskaberne og spillet forskellige spil sammen med de andre børn.

Derudover vil der være forskellige forfriskninger at styrke sig på undervejs.

 

- Det bliver en dag fyldt med aktivitet og sjove indslag til børn og unge. Jeg glæder mig til at se, hvad børnene kan få ud af den nye legerute, og jeg ser frem til, at legepladserne bliver taget i brug, siger Steen Møller.

 

Godt samarbejde med KOMPAN

Legerutens lege- og aktivitetspladser blev sendt i udbud tidligere i år. Vinderen blev Kompan, der ikke blot er en lokalt forankret virksomhed, men også verdens førende leverandør af legeredskaber.

 

Både Odense Kommune og Kompan ser frem til indvielsen af Legeruten, og det er to tilfredse parter, der står over for at overdrage legepladserne til byens børn og unge.

 

- I Kompan er vi stolte over, at vi sammen med Odense Kommune udvider rammerne for det sunde børneliv. Kvalitetslegepladser med udfordrende aktiviteter styrker de sociale kompetencer og skaber læring. Derudover er det centralt for Kompan, at vores legepladser giver sjov motion, siger Connie Astrup-Larsen, der er administrerende direktør for Kompan.

 

Alle Legerutens legepladser er gratis, og alle er velkomne til at bruge faciliteterne.

 


 

FAKTA:

 

  • Odense Kommune og Kompan opfører i alt ni lege- og aktivitetspladser omkring Odense Å
  • De ni nye legepladser bliver flettet sammen med de eksisterende legepladser på strækningen, så der kommer til at være i alt 13 lege- og aktivitetspladser i området
  • Som det første sted i verden vil man i Odense kunne prøve en ”Multispinnerkarrusel ” – det bliver på den midlertidige legeplads på Rosengade