Spring til indhold
Nyhed

Kombineret ”Mortens Aften” og brevstemme-dag på varmestue i Odense

07-11-2013

- "Stemmer på kanten" er et helt fantastisk projekt. De udsatte borgere er en gruppe, der traditionelt set ikke bruger deres stemmeret, så det er en rigtig god mulighed for på denne måde at nå dem et sted, hvor de kommer i forvejen, siger borgmester Anker Boye, og fortsætter:

 

- Jo flere borgere der bliver hørt og deltager i et valg, jo mere repræsentativt bliver det. Så da "Stemmer på kanten" spurgte, om ikke vi ville komme med vores mobile valgsted til deres Mortens Aften-arrangement, slog vi selvfølgelig til, siger borgmester og formand for valgbestyrelsen, Anker Boye.

 

Han suppleres af Peter Rahbæk Juel, rådmand for Social – og Arbejdsmarkedsforvaltningen:

- Det er vigtigt, at alle deltager i vores demokrati; også de udsatte borgere. Byrådet har i denne valgperiode vedtaget den nyåbnede dagvarmestue, som lægger faciliteter til "Stemmer på kanten"s arrangement mandag.

Dagvarmestuen rummer både sundhedsrum og stofindtagelsesrum. Det medvirker til at stabilisere de udsatte og give dem overskud til et værdigt liv - et liv, hvor de forhåbentligt også vælger at afgive deres stemme og dermed være med til at sætte holdet af politikere i Odense i næste valgperiode, siger Peter Rahbæk Juel.

 

Det mobile valgsted består af en campingvogn, fuldt udstyret til at tage imod brevstemmer. Campingvognen har også fungeret som mobilt valgsted på seks nedlagte valgsteder. (Foto vedhæftet)

 

Arrangementet foregår mandag den 11. november kl. 11.30 - 13.30 på Østergade 55, 5000 Odense C.

Pressen er velkommen.

 

Fakta

  • "Stemmer på kanten" er et initiativ startet af Lisbeth Zornig for at få de udsatte grupper til at stemme til kommunalvalget. De har lokalafdelinger flere steder i landet, og bl.a. i Odense. (http://stemmerpaakanten.dk/)

 

  • Odense Kommune har rekordmange mobile valgsteder i år. Med et særligt fokus på at øge valgdeltagelsen blandt kommunens unge får bl.a. 19 uddannelsessteder besøg af kommunens specialdesignede mobile valgsteder, der skal gøre det endnu nemmere for unge at brevstemme. Blandt stederne er SDU og en række gymnasier og erhvervsskoler.