Spring til indhold
Nyhed

Inviter en psykisk sårbar indenfor

13-05-2013

PIO – Psyk Info Odense og NetOp, landsforeningen til styrkelse af sindslidendes netværk, er gået sammen om projektet ”Netværksfamilier i Odense”.

 

– En del psykisk sårbare mennesker har et meget spinkelt netværk. Samtidig ved man, at samvær med andre styrker den psykisk syge og hjælper med til at få lagt sygerollen bag sig. Når man er sammen med raske mennesker, kalder det noget godt frem i en. Man spejler sig i noget godt – og fastholder det. Jævnlig kontakt med fx en netværksfamilie forebygger derfor tilbagefald og indlæggelser, fortæller Michael Freisleben, stifter af NetOp.

 

Michael Freisleben har arbejdet med netværksfamilier til psykisk sårbare i flere år, først professionelt gennem et landsdækkende projekt og siden 2008 på frivillig basis, bl.a. i Middelfart, hvor man har nogle års erfaring med netværksfamilier. Nu har NetOp indgået et partnerskab med Odense Kommunes PIO – Psyk Info om at starte et tilsvarende initiativ op i Odense.

 

– Et godt netværk er helt essentielt for et menneske, der er psykisk sårbar eller lider af en psykisk sygdom. De fagprofessionelle gør et stort stykke arbejde, men de kan ikke være det enkelte menneskes netværk. Her er det vigtigt at få frivillige familier på banen, der har overskud og lyst til at være noget for andre, understreger rådmand Jane Jegind (V).

 

Netværksfamilier

At være netværksfamilie går kort fortalt ud på, at åbne sit hjem for en psykisk sårbar eller psykisk syg person. Hvad man mødes om, og hvor ofte man ses, aftaler partnerne selv med hinanden. Det kan være, at man spiser sammen en aften en gang imellem, hyggesnakker over en kop kaffe søndag eftermiddag, ser en film eller andet – I sætter rammerne sammen. Man bliver matchet efter interesser, personlighed, alder og ønsker, og der afholdes indledende samtaler med begge parter for bedst muligt at sikre et godt match.

 

Få mere at vide

PIO – Psyk Info Odense og NetOp inviterer til:

 

Informationsmøde om det at være netværksfamilie

Tirsdag den. 14. maj 2013 kl. 19.00 til 21.00

På Lokalhistorisk Bibliotek, Klosterbakken 2, Odense C (parkering i gården)

 

Her kan du møde en netværksfamilie og en borger, der har en netværksfamilie, der vil fortælle om, hvad en sådan ordning går ud på – der er rig mulighed for at stille spørgsmål.

 

Tilmelding til PIO Psyk Info på tlf.: 63 75 08 75 eller piopsykinfo@odense.dk

 

Se mere på www.odense.dk/pio og www.netopnet.dk