Spring til indhold
Nyhed

Hvad skal huset hedde?

29-10-2013

- Kært barn har mange navne. Det gælder også Musik- og Teaterhuset, som har haft forskellige arbejdstitler, mens projektet er blevet udviklet. Vi er klar til at tage første spadestik efter nytår, og derfor er det vigtigt, at vi nu finder det rigtige navn til huset, der er langt mere end blot et musik- og teaterhus, siger by- og kulturrådmand Steen Møller.

 

Alle har mulighed for at deltage i navnekonkurrencen, og der stilles kun to krav til det kommende navn. Dels skal det kunne udtales på engelsk, dels skal det kunne indgå i en grafisk identitet og i generel markedsføring. Pejlemærkerne er desuden, at navnet kan være tilknyttet den historiske fortælling om Odense eller mere specifikt området omkring Thomas B. Thriges Gade. Og så kan navnet være funktions – eller designbeskrivende.

 

Forslag kan sendes ind allerede fra i dag og frem til d. 28. oktober kl. 12. Forslagene kan sendes via hjemmeside, facebook eller med post til By- og Kulturforvaltningen. På hjemmesiden kan man se illustrationer og læse mere om huset, og forskellige steder i byen vil Odense Kommune i uge 42 og 43 uddele postkort om konkurrencen.

 

Til at bedømme navneforslagene er der nedsat en dommerkomité, hvis opgave i første omgang bliver at finde de tre bedste navneforslag. Disse tre forslag sættes herefter til digital afstemning. På den måde kan alle være med til at bestemme, hvilket af de tre navne, der skal løbe af med sejren. Den 15. november i år offentliggøres vindernavnet.

 

Vinderen af navnekonkurrencen inviteres som VIP-gæst til åbningen af huset i 2016 og præmieres desuden med fire billetter til det danske Melodi Grand Prix i 2014 med middag og billetter til forskellige kulturaktiviteter i Odense.

 

Fakta om huset

Det nye hus på ca. 32.000 kvadratmeter skal huse Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole, Odense Teater, stor scene med 1740 siddepladser, foyerscene, butik, konferencefaciliteter og ungdomsboliger. Placeringen ved Thomas B. Thriges Gade betyder tillige, at huset får en markant betydning i genskabelsen af Odenses sammenhængende bymidte. Byggeriet går i gang medio 2014.

 

Parterne i huset er det danske udviklings- og entreprenørselskab KPC, Odense Teater, Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole og Odense Kommune.

 

Dommerkomitéen består af følgende personer:

  • Formand Steen Møller, by- og kulturrådmand
  • Anders Berthelsen, medlem af By- og Kulturudvalget
  • Kurt Poulsen, direktør i KPC
  • Jens August Wille, direktør på Odense Teater
  • Claus Skjold Larsen, rektor på Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole
  • Lars Pynt Andersen, lektor på Institut for Marketing og Management, SDU
  • Birgitte Dyreborg, formand for Cityforeningen
  • Jesper Buhl, operachef for Den Fynske Opera
  • Søren Sommerglæde, Kulturblogger
  • Anja Følleslev, daglig leder af Studenterhuset

Læs mere om vilkår for navnekonkurrencen på www.odense.dk/musikogteaterhus og www.facebook.com/byogkulturodense, hvor forslag til navne også kan sendes ind.