Spring til indhold
Nyhed

Handlingsplan 2014 - Carl Nielsen Internationale Konkurrencer

04-12-2013

Ved tirsdagens møde i By- og Kulturudvalget præsenterede musikchef for Odense Symfoniorkester, Finn Schumacker, den handlingsplan for Carl Nielsen Internationale Konkurrencer, som udvalget bad om ved sit møde i begyndelsen af september.

 

Handlingsplanen indeholder en lang række elementer, som tilsammen sikrer yderligere udvikling og gennemslag for Carl Nielsen Internationale Konkurrencer, som igennem sine mere end 30 år har høstet stor anerkendelse både herhjemme og i det internationale musikliv.

 

Rådmand Steen Møller udtaler: ”Jeg glæder mig over, at vi med styrkelsen af både præjuryen og selve juryen med internationale topsolister skærper forventningerne til konkurrencedeltagerne. Vinderen får dermed et bedre grundlag for en international karriere som solist på sit instrument. Det understreges af, at førsteprisen foruden en pengesum består af en cd-indspilning med Odense Symfoniorkester, som udgives på Orchid Classics, et højprofileret, ungt pladeselskab fra England. Endvidere ser jeg frem til et udvidet samarbejde med DRK, således at konkurrencerne også bliver synlige for seere over hele landet.”

 

Odense Symfoniorkester får en mere fremtrædende rolle end tidligere, idet orkestret medvirker ved både semifinale og finale og desuden er med på scenen, når priserne skal overrækkes.

Musikchef Finn Schumacker siger: ”Carl Nielsen og hans musik er en af grundpillerne i Odense Symfoniorkesters kunstneriske profil, og med den nye konkurrencemodel bliver orkestrets engagement for konkurrencen endnu tydeligere.”

 

Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole (SMKS) er for første gang en del af partnerskabet bag Carl Nielsen Internationale Konkurrencer. I regi af Carl Nielsen Orkesterakademi gennemfører SMKS under konkurrencen masterclasses og jurykoncert med medlemmer af konkurrencejuryen.

Rektor Claus Skjold Larsen udtaler: ”På SMKS er vi glade for at være en del af Carl Nielsen Internationale Konkurrencer. Det er afgørende for kvaliteten af vores uddannelser, at vi har tæt kontakt til det professionelle musikmiljø og musikbegivenheder af internationalt format, og begge dele er opfyldt i forhold til konkurrencerne.”