Spring til indhold
Nyhed

Flere sætter farten ned på landevejen

08-10-2013

I løbet af de seneste år er gennemsnitsfarten dalet på de danske landeveje. Det kan ses på antallet af dødsulykker i trafikken. Vi har aldrig haft så få dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken som nu.  En stor del af forklaringen er den lavere hastighed.

For at den positive udvikling skal fortsætte, er Odense Kommune gået sammen med Rådet for Sikker Trafik og Q8 i en ny, landsdækkende kampagne, der hedder ”Sænk farten – en lille smule betyder en hel del”.

Langs vejene i kommunen vil bilisterne de kommende uger møde skilte, der opfordrer dem til at sænke farten en lille smule. Desuden kan man møde kampagnens budskaber i en kampagnefilm, der kommer i landsdækkende tv, samt i radiospots og på alle landets Q8-stationer og på sociale medier.

Formålet er at minde bilisterne om, at hvis de sænker farten bare en lille smule, så kan det få afgørende betydning for antallet af alvorlige ulykker. Det betyder at flere vil kunne nå at bremse eller undvige, hvis der sker noget uforudset på vejen.

4 ud af 10 dræbte i trafikken kan reddes.
Hvis alle overholdt hastighedsgrænsen på vejene, kunne 4 ud af 10 trafikdrab undgås, og mange ville ikke komme alvorligt til skade.

- Det er enormt positivt, at stadig flere overholder hastighedsgrænserne. Nu gælder det om at få resten med, så vi kan redde flere liv. For selvom det går rigtig godt med trafiksikkerheden her i landet, kan vi alle stadig bidrage til, at succesen fortsætter, siger Michelle Laviolette, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Vær en del af en succes
Vil du være en del af succesen, skal du overholde hastighedsgrænsen. For de fleste af os betyder det blot, at vi skal sænke farten en lille smule. Hvis vi alle gør det, betyder det en hel del.

Den landsdækkende kampagne ”Sænk Farten – en lille smule betyder en hel del” afvikles fra den 7. til den 27. oktober 2013 af Rådet for Sikker Trafik i samarbejde med 75 danske kommuner, politiet og Q8.

Du kan se den nye kampagnefilm på www.sikkertrafik.dk eller på www.facebook.com/sikkertrafik

Fakta:

  • For høj fart er den største dræber i trafikken.
  • I fire ud af 10 af dødsulykker er høj hastighed en medvirkende årsag til ulykken skete.
  • 2/3 af alle dødsulykker sker på landevejene.
  • Stadig flere overholder hastighedsgrænserne på vejene – det redder liv.

Kontakt:
Tina Møller Nielsen, Odense kommune: 20 80 79 53
Michelle Laviolette, projektleder, Rådet for Sikker Trafik: 24 96 11 44.