Spring til indhold
Nyhed

Find vej til job på fælles fynsk jobmesse

16-09-2013

Fyns 12.000 ledige får nu chancen for at møde i alt 100 virksomheder, som leder efter arbejdskraft. De talrige virksomheder, som kommer fra mange forskellige brancher, stiller op med stande og information om ledige jobs og om, hvordan man kan kvalificere sig til at få et arbejde hos dem.

 

I januar afviklede Odense for første gang en jobmesse for ledige odenseanere. Det var et kæmpe tilløbsstykke for både virksomheder og ledige. Det har ført til, at der nu afvikles en fælles messe i langt større skala for hele Fyn.

 

Det glæder både rådmand Peter Rahbæk Juel (S) fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune og udvalgsformændene på Fyn, at det er lykkedes at samle alle fynske kommuner om en jobmesse.

 

”Folk krydser kommunegrænserne hver dag for at komme på arbejde. Derfor skal vi også på tværs af kommunegrænser hjælpe hinanden med at få de fynske ledige i arbejde. Jobmessen handler om at synliggøre ledige jobs. De ledige har mange kompetencer, som det er vigtigt, at virksomhederne får øje på. Det er også vigtigt, at de ledige får øje på, hvor jobbene er, og hvordan de eventuelt med efteruddannelse kan komme i betragtning til en række stillinger. Vi hjælper gerne med eventuel opkvalificering, så de ledige kan bruge virksomhedernes jobåbninger,” lyder det fra rådmanden.

 

En af de nye virksomheder, som skal med til messe er IKEA Odense. Laila Haugaard, der er HR Manger, siger:

 

”Vi forventer os meget af jobmessen. Hos IKEA vægter vi de personlige værdier og kompetencer mindst ligeså højt som de faglige. Derfor ser vi en jobmesse som en god chance for både kandidater og arbejdsgivere til at få et førstehåndsindtryk af hinanden. Det giver begge parter mulighed for stille spørgsmål og komme i dialog.”

 

Der kommer virksomheder fra mange brancher på messen. Af store kæder ligesom IKEA, deltager bl.a. Dansk Supermarked og Burger King. Af industrivirksomheder kan nævnes bl.a. Ib Andresen Industries, der også deltog i den odenseanske messe i januar. Desuden deltager Svendborg Brakes, Fiberline og Munck-Gruppen samt Kims, Monarc, og Stjernestilladser. Også Forsvarskommandoen, Danren, SDU, Odense Taxa og mange flere deltager.

 

Så der burde være noget for enhver ledig, der dukker op på messen. De ledige vil blive guidet på messen af omkring 40 jobværter fra hele Fyn, som selv er ledige, og som er blevet kvalificeret til opgaven på et kursus, så de kender til hjælpe de ledige rette sted hen afhængigt af deres kvalifikationer.

 

Dørene slås op til jobmessen den 1. oktober kl. 10. Stedet er Odense Congress Center. Dagen igennem vil der være oplæg fra en række virksomheder og brancher, og det hele vil blive krydret med kreative og festlige indslag. Jan Johansen (S), der er medlem af Folketingets Beskæftigelsesudvalg vil åbne messen sammen med Peter Rahbæk Juel.