Spring til indhold
Nyhed

Nyt projekt skal få styr på BBR-registreringer i Odense

22-01-2013

Op mod 25 procent af alle danske enfamilieshuse er opmålt forkert, vurderer Bygnings- og Boligregisteret (BBR). Det koster årligt de danske kommuner tabte indtægter, men kan også blive dyrt for den enkelte boligejer. Derfor går Odense Kommune nu i gang med at sikre, at alle bygnings- og boligejere har registreret deres BBR-tal korrekt.

- Vi tror, det ofte er en forglemmelse, at man ikke får opdateret oplysningerne i BBR. Hvis man i en ferie får indrettet værelser i loftsrummet eller sætter et drivhus op i haven, er det nok de færreste, der tænker over, at det skal anmeldes. Ved større tilbygninger har man typisk en entreprenør eller et byggefirma, der vil gøre en opmærksom på det ansvar, siger Mette Beck Nielsen, kontorchef i Odense Kommunes Byggesag.

Men det kan blive en dyr affære, hvis f.eks. udestuen bliver oversvømmet. Forsikringen dækker nemlig ikke, hvis den ikke er registreret som bolig. Hvis boligen er opmålt for lille, vil det også gå ud over belåningsværdien, som bliver beskåret.

- Det kan blive dyrt for den enkelte at glemme at registrere nye bygninger, men det er også dyrt for fællesskabet. Forkerte opmålinger betyder tabte indtægter for det offentlige og i sidste ende for den enkelte borger. Vi har et fælles ansvar for at få styr på vores BBR-tal, og Odense Kommune vil gerne hjælpe med at få tallene korrekt registreret, siger by- og kulturrådmand Steen Møller.

Odense Kommune sender derfor i januar breve ud til nogle af de borgere og virksomheder, der ikke har helt korrekt registrerede BBR-tal.

- Som udgangspunkt vil vi bare gerne hjælpe folk med at få opdateret deres BBR-tal. Brevene skal ses som en venlig hilsen om, at man lige skal tjekke, om alt er registret korrekt – eller om der er noget, der kræver en byggetilladelse, fortæller Mette Beck-Nielsen.


For yderligere information kontakt

Rådmand Steen Møller, e-mail sm@odense.dk, tlf. 51 48 19 20

Kontorchef Mette Beck-Nielsen, e-mail mebec@odense.dk, tlf. 24 59 76 39