Spring til indhold
Nyhed

Energy Day sætter for første gang stik i odenseanerne

04-06-2013

Alt fra finansieringsmuligheder over uddannelsestilbud til konkrete nye teknologier kan ses, opleves og prøves på pladsen, når 40 engagerede udstillere står klar til at rådgive odenseanerne i løsninger, der ikke belaster klimaet – og måske heller ikke pengepungen.

 

- Jeg er glad for, at vi får en mangfoldig og engageret gruppe udstillere på banen, som på hver deres måde kan inspirere og rådgive bedst muligt. Odense Kommune har naturligvis selv en stand på Flakhaven, hvor vi fortæller om det store arbejde, vi gør for at udvikle og tilpasse byen i takt med klimaets skifte, siger Steen Møller.

 

Arrangementet afholdes af Odense Kommune i samarbejde med Fjernvarme Fyn og Tour Sustainable Europe og er den første af sin slags på Fyn.

 

Gratis film om klimaforandringer

Fra kl. 15.00 kan alle få gratis adgang til konferenceteltet midt på pladsen. Her vil man hvert kvarter kunne se en film på storskærm om den to meter store globe – også kaldet Science On a Sphere – som kan visualisere, hvad der sker med vores have og kontinenter, når mennesker påvirker naturens gang.

 

Dagens udstillere spænder vidt. Eksempelvis er Taxa Fyn klar med gratis prøveture i deres nye el-taxa, og man kan møde en energihåndværker, som giver gode råd om renovering. Fra kl. 16 står Mads Vad fra ”Vild Med Dans” klar til at energidanse med alle på Flakhaven.

 

Om Energy Day

  • Energy Day er en national karavane, som besøger 23 danske byer i 2013
  • Udstillingen er åben fra 11.00-18.00 – der er gratis adgang!
  • Mads Vad præsenterer sin energidans kl. 16.
  • Arrangementet er støttet af Udenrigsministeriet, klimakommissær Connie Hedegaard, Eurocities og flere private investorer