Spring til indhold
Nyhed

En kvart million byggesager på nettet.

31-10-2013

Hus- og virksomhedsejere har jævnligt brug for at finde oplysninger om deres ejendom, eksempelvis gamle tegninger over kloakeringen på deres grund eller en byggetilladelse, der blev givet tilbage i 1960’erne.

Indtil nu har man skulle kontakte By- og Kulturforvaltningens byggesagsbehandlere, som gik i arkivet, fandt sagen frem og kopierede den.

Men den procedure slutter 1. november, når hele byggesagsarkivet bliver offentligt tilgængeligt på:

www.weblager.dk.

 

I Odense Kommune har vi et udtalt ønske, om at effektivisere sagsbehandlingen, for at kunne levere en bedre service til vores borgere og virksomheder, så de ikke skal være begrænset af åbningstider. Odense er først blandt de seks største byer, fordi vi har prioriteret området som en del af vores digitalisering-strategi, udtaler Stefan Birkebjerg Andersen, direktør i By-og Kulturforvaltningen.

 

Til stor gavn

Det har taget fem år at digitalisere den kvarte million byggesager, hvor den ældste er tilbage fra 1870erne, og hos fagfolk bliver den lettere tilgang budt særlig velkommen

 

- Som landsdækkende landinspektørvirksomhed med hovedsæde i Odense, er vi meget glade for det digitale byggesagsarkiv. Det er en stor hjælp, når det gælder ejerlejlighedssager, BBR-sager, huslejesager mv. Den direkte adgang betyder hurtigt overblik, samtidig med det giver besparelser for vores kunder, siger Landinspektør og partner Peter Busk, Hvenegaard og Jens Bo A/S og direktør Hans Toksvig Larsen fra Creo Arkitekter supplerer:

 

- I denne digitale verden er det uhyre vigtigt at vi som professional aktør kan søge eksisterende tegninger, eksempelvis når vi skal renovere bygninger. Det lette adgang er i høj grad med til at lette arbejdsgangen hos os.

 

Odense Kommune scanner løbende alle nye byggesager, som også arkiveres på weblageret. Arkiveringen bliver efter planen automatiseret via borger.dk inden for en overskuelig fremtid.