Spring til indhold
Nyhed

Earth Hour 2013: Odense slukker lyset

13-03-2013

Den 23. marts kan alle odenseanere gøre en forskel for miljøet ved simpelthen at slukke lyset i en time fra klokken 20.30 til 21.30. Odense Kommune vil samtidig slukke for 22.000 af byens 44.000 gadelygter. Det sparer klimaet for det, der svarer til en families årlige C02-udledning.

 

- Vi har meget fokus på bæredygtighed og forbedringer for klimaet i Odense Kommune, men her er en anledning, hvor vi hver især som enkeltpersoner kan være med til at tage et ansvar og bakke op om kampen for vores klima. Jeg opfordrer derfor alle odenseanere, både borgere, institutioner og virksomheder, til at deltage i Earth Hour. Sammen kan vi signalere tyngde bag budskabet, siger borgmester Anker Boye.

 

Earth Hour, der arrangeres af WWF Verdensnaturfonden, skal sende et tydeligt signal til verdens regeringsledere om at tage klimaforandringerne alvorligt. Tilmed skal kampagnen minde os om, at vi står sammen om at beskytte jorden.

 

I øjeblikket har Odense Kommune særligt fokus på energibesparelser i de private hjem. Eksempelvis arbejder man netop nu på at koble Energitjenestens uddannelse af energivejledere med en odenseansk grundejerforening, da begge parter kan nyde godt af samarbejdet. Boligejerne kan få et gratis energitjek, mens de næsten uddannede energivejledere kan få lidt ekstra praktisk erfaring i rygsækken.

 

- Det at undlade at gøre noget – i dette tilfælde at undlade at tænde for lyset – er noget, der giver stof til eftertanke i hverdagen. Det minder os om, at vores forbrug har konsekvenser, også selvom det drejer sig om noget så ligetil og naturligt for os som at tænde for en kontakt. Men man gør ikke kun klimaet en tjeneste ved at tænde med omhu. Rent økonomisk kan der også være mange fordele ved at betragte sin bolig og sit energiforbrug med kritiske øjne. Og den indsats vil Odense Kommune naturligvis gerne støtte op om, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune, Steen Møller.