Spring til indhold
Nyhed

Borgerne får ny indgang til kommunen

16-09-2013

– Vi rykker tættere på borgerne, fordi vi gerne vil i dialog med dem på et tidligere tidspunkt. Vi er nødt til at have mere fokus på at støtte og vejlede, allerede når der er små ting i dagligdagen, som gør, at man begynder at have svært ved at klare sig selv. Jo før vi sætter ind og støtter op om den enkelte, jo bedre chancer er der for at kunne klare sig selv længst muligt.

 

Sådan lyder det fra ældre- og handicaprådmand Jane Jegind (V) om baggrunden for, at Ældre- og Handicapforvaltningen i dag åbner en ny, fysisk indgang for de, der skal i kontakt med forvaltningen.

 

Samtidig med at kommunen rykker ud til borgerne, rykker de kommunale enheder også tættere sammen. Hele ’holdet’ bliver samlet på én adresse: De, der tager imod borgerne, de, der sammen med borgeren lægger planen for den enkeltes forløb, og de, som udfører indsatserne hjemme hos den enkelte. Det skulle gerne medvirke til at borgerne får en oplevelse af større sammenhæng.

 

Borgernes eget sted

Rammerne for Virksom Dialog Dalum ligger fast, fx hvilke indsatser forvaltningen kan tilbyde. Men en grundtanke bag stedet er også, at det skal formes og udvikle sig efter de behov, der måtte vise sig hos de mennesker, der kommer ind ad døren.

 

– Vi prøver noget nyt af her. Det er ikke en traditionel kommunal institution, vi slår dørene op for i dag. Det er et sted, som skal være borgernes, de frivilliges og de ansattes sted. Et sted, hvor vi i fællesskab skal udvikle indholdet, pointerer Jane Jegind.

 

Allerede inden åbningen har borgerne – de kommende brugere – været med til at udvikle stedet. De har været involveret i alt fra den tidlige idé-generering omkring, hvad stedet skulle indeholde, og hvordan det skulle se ud, til konkrete løsninger. Bl.a. er det på baggrund af et konkret forslag fra en borger, at indgangen kommer til at rumme en udstillingslejlighed for velfærdsteknologi.

 

Åbning og åbent Hus

I forbindelse med åbningen af Virksom Dialog Dalum er der åbent hus mandag den 16. september kl. 14-17. Virksom Dialog Dalum holder til på Dalumvej 95B. Program for dagen findes på www.odense.dk/virksomdialog