Spring til indhold
Nyhed

Arrangement med Yahya Hassan og Tarek Omar bliver gennemført i Vollsmose på tirsdag

22-11-2013

Fyns Politi har meddelt Odense Kommune, at de med baggrund i en ny sikkerhedsvurdering er påbegyndt planlægning for politiets indsats under arrangementet.

 

Odense Centralbibliotek har tidligere aftalt et arrangement med den aktuelle digter Yahya Hassan og journalisten Tarek Omar til afholdelse i Vollsmose Bibliotek og Kulturhus den 26. november 2013.

 

Odense kommune besluttede på baggrund af et møde med politiet at forsøge at flytte arrangementet med Yahya Hassan og Tarek Omar fra den planlagte lokation i Vollsmose Bibliotek og Kulturhus, fordi politiet vurderede, at der var frygt for forstyrrelse af den offentlige orden, hvis arrangementet blev gennemført på dette sted.

 

Odense kommune har efterfølgende løbende undersøgt forskellige muligheder for en alternativ placering. Der har været tale om Magasinet, Kulturmaskinen, Dalum Bibliotek og Rådhuset. Yahya Hassan og Tarek Omar har imidlertid ikke ønsket at flytte arrangementet til et sted uden for Vollsmose.

 

Begge deltagere har givet udtryk for, at de har deres baggrund i miljøer, der ligner Vollsmose. De vil meget gerne have mulighed for at optræde netop her og tale om poesi, opvækst og selvkritik.

 

Odense Kommune har derfor afsøgt mulighederne for en anden placering af arrangementet i Vollsmose.

 

Det er nu lykkedes at finde en placering, som Odense Kommune finder velegnet til arrangementet.

 

Rådmand Steen Møller, By- og Kulturforvaltningen, er glad for, at det nu er lykkedes at finde et nyt sted til arrangementet, som såvel de medvirkende som Odense Centralbibliotek er tilfredse med og udtaler: ”Jeg er rigtig glad for, at arrangementet nu kan gennemføres i Vollsmose, næsten som oprindeligt planlagt.”

 

Arrangementet afholdes derfor som planlagt tirsdag 26. november 2013 kl. 19.00 - 21.00 - nu i stedet i H.C. Andersen Skolen.

 

Der kan købes billetter til arrangementet på Odense Centralbiblioteks hjemmeside: www.odensebib.dk fra lørdag den 23. november kl. 10.

 

Deltagere, der tidligere har købt billetter til arrangementet, vil få direkte besked og muligheden for at få billetter på ny.