Spring til indhold
Nyhed

Anker Boye: Milliardinvesteringer skal skabe danske jobs

05-03-2013

- Jeg vil teste hver eneste paragraf, som hindrer at investeringerne i Odense skaber jobs til de mange ledige danskere. Hvis vi vil investere os ud af krisen, nytter det ikke noget, at jobeffekten havner i Polen. Derfor har jeg i dag valgt at nedsætte en taskforce, som skal sikre, at milliardinvesteringerne i Odense skaber danske jobs, siger borgmester Anker Boye.

 

I en ny undersøgelse har Oxford Research analyseret effekten af de investeringer, som er planlagt i Odense frem mod 2020. Analysen viser, at offentlige og private investeringer for ca. 25 mia.kr. vil skabe ca. 38.000 nye arbejdspladser (fuldtidsbeskæftigede) fordelt over den otteårige periode, hvor byggerierne står på. Byggerierne vil skabe beskæftigelse i alle otte år, men effekterne forventes at toppe i år 2015, hvor der alene i dette år, forventes at blive skabt ca. 6.500 nye arbejdspladser.

 

- Investeringerne er en unik mulighed for at knække arbejdsløshedskurven. Taskforcen skal derfor kommer med konkrete anbefalinger til, hvordan vi får så mange danske jobs som muligt ud af investeringerne, siger Anker Boye.

 

Der er netop nu et stort bygningsarbejde i gang i Odense (Odins Bro), hvor der arbejder mange polske bygningsarbejdere, og hvor stålkonstruktionen er bygget i Kina.

 

- Vi er ved at bygge en bro til 550 mio.kr., men desværre er mange af de jobs ikke havnet på danske hænder. Med udsigt til et årti med investeringer i en størrelsesorden, som vi aldrig har set før, skal vi simpelthen sørge for, at det ikke gentager sig. Jeg vil derfor have, at hver en sten bliver vendt for finde muligheder for at skabe jobs til danske hænder.

 

Udover de mange jobs i byggefasen, viser undersøgelsen fra Oxford Research at investeringerne vil skabe 10.500 faste jobs efter 2020. Dermed er Odense oppe på flere i beskæftigelse end før krisen satte ind.