Spring til indhold
Nyhed

1300 ideer på tre dage

13-12-2013

Der var mange der lagde vejen forbi det tomme butikslokale i Vestergade 20, som over tre dage, sidst i november agerede idefabrik for det kommunale projekt Sammen om Centrum. På pørgsmålet om hvad Odense centrum kan gøre, for at blive en pulserende midtby, kom en bred vifte af svar fra de fremmødte.

 

Alt fra sang og musik i tomme butikslokaler til en iværksætterhotline var bud på centrums udfordringer. Stor enighed var dog om manglen på toiletforhold, parkeringspladser og børnefamilie-muligheder.

 

De mange ideer fra Vestergade er blevet læst grundigt i gennem, og flere af dem supplerer nu de initiativer, som Sammen om Centrum arbejdsgruppen har satset på. Initiativerne fik yderligere vægt, da By - og Kulturforvaltingen i sidste uge sagde ja til at arbjejde videre med alle de overordnede anbefalinger og ni konkrete initiativer.

 

"Det glæder mig, at vi er kommet godt fra land i arbejdet med at vende udviklingen for bymidten. Det er afgørende for byens udvikling, at vi får øget både antallet af besøgende i bymidten og den omsætning, der er hele grundlaget for de mange arbejdspladser i bymidten," udtaler en tilfreds By - og Kulturrådmand.

 

De mange ideer fra huset i Vestergade vil fremover fungerer som inspirationskatalog for det videre arbejde med Sammen om Centrum.