Spring til indhold
Nyhed

Velkommen til H.C. Andersen Julemarkedet 2012 – jul som i gamle dage

10-09-2012Atmosfæren

Hele familien kan få oplevelser med sig hjem og komme i dejlig julestemning, når I besøger H.C. Andersen Julemarkedet. I de flot udsmykkede omgivelser myldrer det med spillemænd, nisser, lirekassemænd og historisk udklædte markedsfolk. I gader og stræder optræder artister med deres gøglerier, kor synger julen ind og H.C. Andersens eventyrfigurer kommer måske forbi på din vej rundt i gaderne. Tag en tur med hestevognen rundt i de smalle brostensbelagte gader, eller prøv en tur i den gamle svingkarrusel i det historiske tivoli.

 

Boderne

Ved torvet finder du over 50 nye markedsboder, som sælger alt hvad hjertet begærer af delikatesser, julepynt, keramik, kunsthåndværk, kager, grønsager, honning, rum, specialøl og meget mere. I det smukke spejltelt kan du opleve varieté shows.

 

Historisk museum

På det historiske museum Møntergården kan du opleve julestemning som i 1800-tallet. Det summer af liv og historiske aktiviteter i de smukke gårdrum. I det gammeldags køkken serveres julepostej, blodpølse, stakitøl og æblemost.

 

Børneaktiviteter

Lotzes Have ved H.C. Andersens Hus og Børnekulturhuset Fyrtøjet vil være omdannet til et stort jule-legerum for børnefamilierne. Der vil være gammeldags tivoli, gøgl og spil fra gamle dage ligesom kan man opleve H.C. Andersen Paraden og Mimeteatret.

 

Nyheder

’Bliv viet’ - I Lotzes Have stilles traditionen tro hundredvis af fakler og juletræer op, som giver et helt fantastisk lys mellem de historiske bygninger og den lille sø i baggrunden. Det er i disse romantiske rammer, at H.C. Andersen Julemarkedet tilbyder vielser. Det er dog en betingelse, at man er bosat i Odense Kommune.

 

Historien om H.C. Andersen og hans samtid fortalt af forskere fra H.C. Andersen Centret, Syddansk Universitet, og Odense Bys Museer, H.C. Andersens Hus.

 

Der er fri adgang til julemarkedet.

Sted: Området ved H.C. Andersens Hus, Bangs Boder 29, 5000 Odense C.

 

Åbningstider:

Fredag d. 30. nov.  Kl. 16-20

Lørdag d. 1. dec.   Kl. 11-20

Søndag d. 2. dec.   Kl. 11-16

Fredag d. 7. dec.    Kl. 16-20

Lørdag d. 8. dec.   Kl. 11-20

Søndag d. 9. dec.   Kl. 11-16

 

Hjemmeside:

www.hcajulemarkedet.dk 

 

  

Kontakt

Kulturkonsulent Henrik Kragh

Odense Kommune Kultur

hkra@odense.dk

65 51 28 19

 

Kulturkonsulent Litten Fogt

Odense Kommune Kultur

lfo@odense.dk

65 51 28 11