Spring til indhold
Nyhed

Tilbud til nogle af byens mest udsatte

26-06-2012

Det bliver ingen traditionel fejring, hvor beboere og pårørende er med, når Ældre- og Handicapforvaltningen på tirsdag markere etableringen af fire midlertidige boliger til hjemløse. De nye beboere flytter nemlig først ind i august og hører til nogle af byens mest udsatte.
 
- Det er ikke den hjemløse, du møder i gågaden. Kendetegnende for de kommende beboere er, at det enten er mennesker, der i dag lever meget isolerede og ikke ønsker kontakt til omverdenen. Eller er mennesker, som ofte kommer i konflikt med deres omgivelser, fortæller Erik Holm, der er mangeårig leder af Ældre- og Handicapforvaltningens opsøgende gadeplansmedarbejdere, Støtte-kontaktpersonordningen, og rehabiliterings- og behandlingstilbuddet Vista Balboa.
 
På en grund i Bellinge
Derfor er de fire boliger også placeret på en forholdsvis isoleret grund i Bellinge og med længst mulig afstand mellem hver bolig. Boligerne er fire pavilloner bestående af et opholdsrum, køkken og bad. To af boligerne er reserveret til ophold på adskillige måneder, mens de andre er til korte ophold på få uger.
 
- Første skridt i en resocialiseringsproces er at have tag over hovedet. Vi tror på, at vi ved at kunne tilbyde den her gruppe et midlertidigt sted at bo også får mulighed for at igangsætte en social indsats og behandling i forhold til disse mennesker, fortæller Erik Holm.
 
En vej tilbage
Det er medarbejdere fra Vista Balboa og Støtte- og Kontaktpersonordningen, der skal stå for den sociale indsats i forhold til beboere i de midlertidige boliger.
 
- Jeg er utrolig glad for, at vi i Ældre- og Handicapudvalget har valgt at prioritere den her gruppe mennesker. Det er mennesker, som er meget syge, men også en gruppe, der ofte bliver glemt, fordi de ikke selv opsøger det offentlige system. I Ældre- og Handicapudvalget har vi valgt at sige, at de også skal have mulighed for et tilbud, der kan støtte dem i at vende tilbage til et meningsfuldt hverdagsliv, udtaler rådmand Jane Jegind (V).
 
Ældre- og Handicapforvaltningen forventer, at de kommende beboere efter en længere, rehabiliterende indsats vil kunne profitere af et af kommunens mere ordinære sociale tilbud, og at det på sigt bliver muligt at hjælpe dem tilbage i samfundet igen.
 
Tid og sted
Indvielsen foregår i dag tirsdag den 26. juni 2012 kl. 14.30 - 15.30
Brændekildevej 49 i Bellinge i Odense SV

Formålet med indvielsen er at vise boligerne frem til samarbejdspartnere og andre, inden beboerne flytter ind til august.
 
Pressen er velkommen.
 

Yderligere oplysninger

Erik Holm, Ældre- og Handicapforvaltningen, 20 82 18 33
Rådmand Jane Jegind, 20 91 10 31