Spring til indhold
Nyhed

Stefan Birkebjerg Andersen er ny direktør for Odenses By- og Kulturforvaltning

01-03-2012

Et enigt byråd vedtog onsdag den 29. februar at ansætte Stefan Birkebjerg Andersen.

Den 50-årige Cand.Phil. i samtidshistorie kommer fra en stilling som vicekommunaldirektør og By- og udviklingsdirektør i Kolding Kommune. Inden da var han udviklingsdirektør i Odense Kommune i tre år, så det bliver et gensyn med en del tidligere kolleger og samarbejdspartnere.

Stefan Birkebjerg Andersen har en række lederuddannelser og gennemfører i øjeblikket toplederuddannelsen Insead. Hans CV byder bl.a. på en karriere inden for militæret som reserveofficer, Kultur- og Fritidsdirektør i Kolding Kommune, direktør for Odense Universitetsforlag og underviser ved Folkeuniversitetet.

Rådmand for By- og Kulturforvaltningen Steen Møller (K) glæder sig til at arbejde sammen med den nye direktør: - Stefan Birkebjerg Andersen er meget kompetent, og By- og Kulturforvaltningen vil uden tvivl nyde godt af hans mangeårige erfaring fra Kolding Kommune, hvor han har været direktør for både kulturområdet og byudvikling, siger Steen Møller. – Desuden har han jo stor erfaring med kommunale organisationer fra både Kolding og Odense, og jeg er sikker på, at han vil kunne præge stillingen fra sin første dag til glæde for såvel forvaltningen som for Odense Kommune i bred forstand. Stefan Birkebjerg Andersen er en ildsjæl med et brændende ønske om at påvirke Odense positivt, og det – sammen med hans kompetencer - ser jeg som et yderligere stærkt kort, han naturligt bringer med sig ind i stillingen.

Også stadsdirektør Jørgen Clausen ser frem til samarbejdet med Stefan Birkebjerg Andersen: - Jeg glæder mig meget til at sige velkommen tilbage til Stefan. Han er en dygtig organisationsudvikler med ledelsesredskaber på et meget højt niveau, som han har udviklet over mange år. Jeg vil især fremhæve to af Stefans helt store styrker. Den ene er hans evne til at netværke på tværs af den offentlige og private sektor. Det er jeg sikker på, at Odense Kommune vil få stor glæde af. Samtidig er Stefan en fantastisk dygtig kommunikator med evnen til at formidle budskaberne i - og på tværs - af organisationer, siger Jørgen Clausen.

De flotte ord glæder Stefan Birkebjerg Andersen: - Jeg kan love, at jeg vil gøre mit yderste for at leve op til tilliden og gå til opgaven med lige dele ydmyghed, lydhørhed, arbejdsglæde og flid, siger han og fortsætter: - Jeg glæder mig rigtig meget til at bidrage yderligere til den gode udvikling, som Odense er inde i og medvirke aktivt til de kommende års mentale og fysiske forandring af Odense, siger den kommende direktør.

Stefan Birkebjerg Andersen bor i Odense, er gift og far til to.