Spring til indhold
Nyhed

Somalia som vi ikke kender det

15-06-2012

- Når andre hører om Somalia så tænker de kun på krig og ufred, men for mig er Somalia det rigeste land på jorden. Vi havde alt og det har vi stadigvæk, men krig og uenigheder har fået mange mennesker til at glemme vores ressourcer og kulturelle rigdom, fortæller Fadumo.

- Udstillingen viser Somalia før 1990. Krigen betød, at Somalia blev et andet land end det jeg kender og voksede op i. Jeg har valgt at vise fotos og typiske genstande fra mit hjemland. Ting der viser den Somaliske kultur, historie, natur- og bymiljø før krigen brød ud.

Fadumo Ibrahim er født og opvokset i det nordlige Somalia, i landets næststørste by, Hargeisa. Hun kom til Danmark i 1992 pga. borgerkrigen i Somalia og bor nu sammen med sine tre børn i Egeparken i Vollsmose. Hun er uddannet gymnasielærer fra Somalia National University i 1987, og er desuden uddannet miljøkoordinator og sundhedsformidler i Danmark.

Fadumo interesserer sig meget for sit hjemlands kultur og historie. Allerede som barn i Somalia elskede hun at høre de ældre fortælle om hvordan de boede og levede i gamle dage.

- Jeg beder altid min familie og venner om at tage en ting med hjem til mig, når de besøger Somalia, noget fra den somaliske kultur, ” siger Fadumo. ”Jeg kan godt lide at tænke over tingenes oprindelse og anvendelse gennem tiden.”

Udstillingen kan ses i Vollsmose Kulturhus til og med d. 3. juli. Fri entré.

Kontakt:
Fadumo Ibrahim tlf. 50 91 27 38
Kulturmedarbejder Ann Christina Lie tlf. 63 75 08 81, e-mail: aclie@odense.dk