Spring til indhold
Nyhed

Odenses politikere dropper papiret

05-01-2012

I Odense er det måske snart slut med omstændeligt trykte dagsordner sendt med posten til politikernes hjemmeadresser, inden byråds- og udvalgsmøder. I stedet får hvert byrådsmedlem en iPad, som de kan læse dagsordnerne på. Sådan lyder forslaget, som Odenses Økonomiudvalg skal tage stilling til på onsdag.

Kommunen kan i første omgang at spare over 100.000 kroner ved at gå over til den nye ordning. Blandt andet på porto og trykning.

Giver nye muligheder
 - Selvfølgelig skal vi lige vende os til at læse på en skærm, men både den økonomiske og den miljømæssige fordel er åbenlys. Og når vi har vænnet os til det, vil der også være nogle muligheder med en iPad, som vi ikke havde med dagsordnerne på papir, siger borgmester Anker Boye.

Med en iPad kan politikerne kommentere i dagsordnerne, og det giver bedre muligheder for videndeling og dialog politikerne i mellem og med tiden også mellem politikere og embedsværk.

Udnytter teknologierne
- Vi arbejder hele tiden på at løse vores opgaver smartere og billigere, og her giver de nye teknologier os nogle muligheder, som vi gerne vil udnytte. IPaden til politikkerne er endnu et skridt ad den vej, siger Jørgen Clausen. 

IPaden er et relativt nyt medie i kommunal sammenhæng, og Odense samarbejder med Århus og København om at skabe de bedst mulige brugerflader og udnytte de nye muligheder, iPaden giver.

Det forventes, at besparelserne bliver større på længere sigt. Når iPadsene er købt ind og de nye systemer og brugerflader er udviklet, forventer Odense Kommune at spare over 300.000 kroner pr. byrådsperiode ved at undgå at trykke og sende dagsordner ud.
Hvis Økonomiudvalget siger ja til beslutningen, vil den træde i kraft pr. april.