Spring til indhold
Nyhed

Odenses første energiplan er digital - og i høring nu!

01-06-2012

Energiplanen

Odense Kommune vil være uafhængig af fossile brændsler som olie og kul og har derfor afholdt to workshops under udarbejdelsen af energiplanen for at udvikle ideer. Her inspirerede deltagerne hinanden og tænkte i nye muligheder for et fremtidigt energisystem uden olie og kul.
  
Alle de gode ideer er nu samlet i et idékatalog, som gerne skal udvides og udvikle sig til at blive et handlingskatalog.
 
- Med energiplanen har vi skabt rammerne for det videre arbejde, men der skal handling til. Derfor håber jeg, at energiproducenter, forsyningsselskaber, erhvervsliv og borgere vil engagere sig i de fremtidige energiprojekter, der indtil videre er beskrevet i energiplanen, og inddrage hinanden i det fremtidige udviklingsarbejde, siger By- og Kulturrådmand Steen Møller.
 
Bæredygtig energiforsyning i 2030Vedvarende energi som vind, sol og biomasse skal der til for at opnå et fossilfrit energisystem. I energiplanen, som netop nu er i høring, er der fastsat mål om, at energiforsyningen i 2030 skal være omstillet fra fossile brændsler til en grøn og bæredygtig energiforsyning, som er baseret på vedvarende energi.
 
- Den fælles udfordring består i at skabe et fleksibelt energisystem baseret på intelligente løsninger, forklarer projektleder Jane Immerkær, og fortsætter: - og for at kunne løse dén udfordring, skal der fokuseres på 3 indsatsområder:

  • Øget anvendelse af vedvarende energi
  • Intelligent forsyning og forbrug (smart grid)
  • Energibesparelser 

Som noget nyt har Odense Kommune lavet en digital plan, frem for at bruge store ressourcer på papir og tryk. Læs mere om energiplanen og giv dit besyv med frem til 31. juni 2012 her på odense.dk


Kontaktinformation:

By- og Kulturrådmand Steen Møller, sm@odense.dk, tlf. 65 51 20 00
Projektleder Jane Immerkær, jimn@odense.dk, tlf. 65 51 24 93
Energiplanlægger Anders Møller-Lund, ajml@odense.dk, tlf. 65 51 24 57