Spring til indhold
Nyhed

Odenseansk festival vinder den Fynske Kulturpris 2012

16-11-2012
Den Fynske Kulturpris 2012 blev i aftes givet til den odenseanske PHONO Festival ved en festlig prisuddeling i Borgerforeningens Hus i Nyborg. By- og Kulturrådmand i Odense, Steen Møller, som var til stede ved prisoverrækkelsen, glæder sig over, at det var en af Odenses nyskabende, kulturelle begivenheder, der løb med sejren.

Årets vinder af Den Fynske Kulturpris har leveret en kulturoplevelse af høj kunstnerisk kvalitet og har bibragt noget unikt inden for sin genre. Årets vinder repræsenterer det nye, det moderne, det skæve og det anderledes. Årets vinder af Den Fynske Kulturpris er.... PHONO Festival 2011!
Sådan lød det i aftes ved den storstilede prisfest i Borgerforeningens Hus i Nyborg.

Udover kunstnerisk kvalitet, er det festivalens evne til at sætte nationalt spot på kulturen i Odense, ikke mindst i forhold til det unge publikum, der glæder By- og Kulturrådmand Steen Møller, som var tilstede under prisuddelingen:

- Jeg vil først og fremmest ønske PHONO Festivalen et stort tillykke med prisen. Jeg er utrolig stolt af, at Odense har et kulturelt vækstlag, der formår at fostre undergrundsinitiativer med det, vi i vores kulturpolitik kalder ”kulturel kant”. Nyskabende tiltag som PHONO Festivalen gør Odense til en interessant og levende by at bo i, ikke mindst for de unge som er kommet til byen for at studere. Samtidig er arrangementer af denne art med til at udfordre de mere traditionelle kulturtiltag og dermed skabe dynamik i det kulturelle landskab.

Foruden æren omfatter Den Fynske Kulturpris en kontant hædersbevisning på 75.000 kr., som ifølge PHONO Festivalens hjemmeside skal bruges til at ”booke noget helt vildt”.

PHONO Festivalen buldrer derudaf
PHONO Festivalen debuterede i 2006 og er en i dansk kontekst unik, international musikfestival, som udspiller sig i rå, forladte fabriksbygninger. PHONO Festivalen inviterer kunstnere fra hele verden, som normalt ikke optræder i Danmark, og formår at tiltrække et meget bredt lokalt, nationalt og internationalt publikum. Både i 2010, 2011 og 2012 meldte festivalen udsolgt.
Folkene bag PHONO Festivalen kalder den selv en festival for fremtidens musik, fordi den så konsekvent præsenterer eksperimenterende og nyskabende musik, der skal rykke ved publikums gængse oplevelse og opfattelse af musik.
Festivalen er non-profit og involverer et hav af frivillige.

PHONO Festivalen kunne igen i 2012 glæde sig over en publikumsfremgang i forhold til 2011. 1087 personer gæstede den internationale event, heriblandt folk fra Oslo, Malmø og Hamborg. 

I tillæg til prisen på de 75.000 kr., kan PHONO Festivalen i disse dage også glæde sig over en bevilling på 50.000 kr. fra Staten til afholdelse af festivalen i 2013.

Læs mere om PHONO Festivalen på:
http://phonofestival.dk/
http://www.facebook.com/phonofestival 
https://twitter.com/phonofestival     


Kontakt
Nicolai Frank
Kulturkonsulent, Odense Kommune Kultur
Tlf.: 65 51 28 05
Mail: nfra@odense.dk

Steen Møller
By- og Kulturrådmand, Odense Kommune
Tlf.: 51 48 19 20
Mail: sm@odense.dk