Spring til indhold
Nyhed

Odense satser på kulturel kant til Den Fynske Kulturpris

19-06-2012
By- og Kulturudvalget har peget på to kulturarrangementer, der i 2011 har været med til at sætte Odense og Fyn på det kulturelle landkort. Ikke blot lokalt, men også nationalt.

- Det er en fantastisk oplevelse at udpege kandidater til sådan en kulturpris, fordi man bliver opmærksom på, hvor mange gode kulturarrangementer på højt niveau, vi har at vælge imellem her i Odense. Vi har derfor siddet med et stærkt og meget interessant felt, siger rådmand Steen Møller.

- Valget var svært, men vi er blevet enige om de to kandidater, fordi det er unge undergrundsinitiativer, som har stort mod og en vilje til at gøre noget anderledes. Det er det kulturelle vækstlag, som udfordrer det traditionelle, og samtidig er det hele gennemført med en meget høj grad af kvalitet og professionel styring. Begge kulturarrangementer er exceptionelle eksempler på det vi i den nye kulturpolitik kalder ’kulturel kant’. Det er begge arrangementer, der på hver sin måde, formår at nå ud til publikum uden at miste sin kant og sin egenhed, siger rådmand Steen Møller.

PHONO 11 arrangeret af Ørentvist
PHONO 11 var en stor succes både publikumsmæssigt og kunstnerisk. Festivalen er ubetingetOdense og Fyns mest cool festival, som tilfører Odense storbypræg med sit fokus på nyskabende elektronisk musik, som også fungerer live. PHONO Festivalen er en i dansk kontekst unik, international musikfestival, som udspiller sig i rå forladte fabriksbygninger, og som debuterede i 2006. Både i 2010 og 2011 var festivalen udsolgt. PHONO Festivalen inviterede igen superspændende kunstnere fra hele verden, som man normalt ikke kan se optræde i Danmark. Festivalen er non-profit, involverer et hav af frivillige og er samtidig meget professionelt styret. Der er i den danske musikpresse hvert år god omtale af festivalen, som samtidig er en vigtig brik i byens udbud af ungdomskultur. Festivalen trækker publikum fra hele landet. PHONO 11 foregik 15/9 – 17/9 2011. Festivalen var udsolgt med 373 tre-dages billetter og 509 en-dagsbilletter. (Foto vedhæftet).

Danmark i 3D, We Create Magic
Kongens Have dannede rammen om en spektakulær lys- og lydevent inspireret af H.C. Andersens eventyr til Kulturnatten 2011. Slottet fungerede som lærred for et 3D show i særklasse. Slottet var for en stund omdannet til en levende bygning af omskiftelige eventyrlige tableauer. Showet var af høj kunstnerisk og teknisk kvalitet. Publikum kvitterede med højlydte klapsalver og udråb som bravo og wauv. Det estimeres, at 4. - 5.000 mennesker overværede eventen i Kongens Have den 2. september 2011.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=T_tqv4Eu95I

Den endelige vinder kåres blandt de 20 nominerede fra de fynske kommuner den 15. november 2012.


De øvrige 4 nominerede i Odense var:
Enter II, Kunsthallen Brandts
The Music of Prince, Odense Symfoniorkester
Fantasma, Site Specific på Stige Ø
Mad about Fashion, Tidens Samling


Vedhæftede filer
FAKTA om nomineringen til Den Fynske Kulturpris2.pdf 
Phono_2011.jpg


Kontaktinformation
Rådmand Steen Møller, mobil: 51 48 19 20
Kulturchef Ellen Drost, mobil: 40 36 14 60