Spring til indhold
Nyhed

Odense har opskriften på en kommunal service-succes

25-10-2012

Virksomhederne i Odense er glade for ErhvervsKontakten. Så glade, at kommunens måde at behandle fx byggetilladelser og miljøgodkendelser på nu udkommer i en manual, der skal inspirere andre kommuner til at gøre det samme.

- Vi har skabt én kommunal indgang, hvor virksomhederne kommer nemt igennem systemet. Hvis en virksomhed søger om en byggetilladelse, bliver sagen tilknyttet en fast medarbejder, som har ansvaret for at få sagen behandlet i kommunens forskellige afdelinger hurtigst muligt, forklarer Mette Beck-Nielsen, kontorchef i ErhvervsKontakten.

Én kommunal indgang er vejen frem for mange flere kommuner, mener også Dansk Byggeri. Organisationen udgiver med hjælp fra ErhvervsKontakten den nye manual, hvor andre kommuner får en opskrift på, hvordan de kan rent praktisk kan oprette én samlet erhvervsindgang og få tilfredse virksomheder. Succesen bunder blandt andet i et tæt samarbejde mellem den offentlige myndighed og de lokale erhvervsorganisationer.

- På grund af samarbejdet har vi et klart billede af, hvad virksomhederne efterspørger, og hvordan vi som kommune kan imødekomme det, siger Mette Beck-Nielsen.

Dansk Byggeris medlemmer oplever ofte, at kontakten med kommunerne kan være både besværlig og langsommelig, og at det kan være svært at finde den rigtige afdeling og den rigtige embedsmand.

- Odenses model tilgodeser erhvervslivets behov, og det kan og bør mange andre kommuner lære af. Hverken kommunerne eller erhvervslivet har råd til at lade virksomhederne vente unødigt eller spilde tid på at finde rundt i det kommunale system, siger Lea Stentoft, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri.

Det er nemlig afgørende, at virksomhederne bruger tiden på det de er bedst til - at skabe indtjening og arbejdspladser.
 

- Én indgang er opskriften på tilfredse virksomheder, og derfor håber jeg, at mange kommuner vil studere opskriften lidt nærmere og lade sig inspirere, siger Lea Stentoft.


Læs En indgang for erhvervslivet – Opskriften på tilfredse virksomheder.

Kontakt:
Kontorchef i ErhvervsKontakten, Mette Beck-Nielsen, telefon 24 59 76 39
Konsulent i Dansk Byggeri, Lea Stentoft, telefon 27 20 65 38
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, 30 36 02 65