Spring til indhold
Nyhed

Odense Byråd vender hver en krone i Vollsmose-indsatser

28-08-2012
Byrådet har på et budgetseminar i dag besluttet at igangsætte en proces, som i løbet af kort tid vil stramme indsatsen mod den hårde kerne af kriminelle, som færdes i Vollsmose.  

Samtidig igangsættes en analyse af effekten af de kommunale indsatser i bydelen.  

- Jeg er glad for, at vi i byrådet er enige om at fokusere vores kræfter mod den kerne af hårde kriminelle, som regerer uden hensyn til deres omgivelser. Som borgmester kan jeg ikke acceptere episoder, som den, vi så i sidste uge i Vollsmose og på OUH, og derfor sætter vi nu i endnu større omfang hårdt mod hårdt mod den kerne, som både vi og politiet ved hvem er, siger borgmester Anker Boye. 

Et samlet byråd står desuden bag planerne om at udnytte de muligheder, der er for at sætte hårdt mod hårdt, bedre end idag - og kæmpe for ny lovgivning, hvor det er nødvendigt:  
- Vi skal udnytte vores muligheder for at ramme de kriminelle bedre. For eksempel er der flere af de kriminelle som i dag lykkes med at udnytte vores system og hæve kontanthjælp. De huller skal lukkes. Samtidig kan vi se, at der er nogle redskaber som vi ikke kan bruge i dag, som vil være effektive mod de kriminelle, siger borgmester Anker Boye. 

Byrådet vil blandt anden arbejde for en lovgivning, der gør det muligt at stoppe de unges udnyttelse af vores velfærdssamfund ved at skifte mellem gentagne perioder på SU og kontanthjælp. Effekten af kommunens forebyggende indsatser bliver endevendt, herunder tiltag som kriminalpræventive samtaler, hjælp til at komme ud af bander og koordineringen af indsatser for borgere under og over 18 år.  

- Vi har ikke råd til, at vores indsatser slår fejl, og vi må erkende, at selvom nogle af vores indsatser virker, er der stadig problemer som vi ikke har fået løst. Derfor skal hver en kommunal krone nu vendes i Vollsmose, så vi bygger videre på de gode erfaringer vi har, men samtidig skaber bedre effekt, siger Anker Boye.