Spring til indhold
Nyhed

Ny hjemmeside skal hjælpe seniorer i gang

14-08-2012

’Paletten’ er navnet på et nyt tilbud i Odense Kommune – nemlig en palet over alle byens gode aktivitets- og foreningstilbud, som er særligt henvendt til seniorer eller mennesker med handicap, sindslidelser eller psykisk sårbarhed.


’Paletten’ drives af tilbuddene selv

Lige nu bliver der tastet rundt omkring i foreningerne – det er nemlig aktivitets- og foreningstilbuddene selv, der opretter tilbud på ’Paletten’.

- Vi har taget kontakt til alle dem, vi mener, har tilbud, der matcher målgruppen, og som derfor kunne være interesserede i at gøre reklame for deres aktiviteter på hjemmesiden. Flere er allerede begyndt at taste tilbud ind, og vi håber, at det for alvor tager fart her i august/september, så hjemmesiden ved lanceringen vil bugne af tilbud, fortæller Diana Krogstrup, leder af Forebyggelse og Frivillighed i Ældre- og Handicapforvaltningen.

Et aktivt og meningsfuldt hverdagsliv
Ældre- og Handicapforvaltningen arbejder ud fra en målsætning om at støtte borgerne i at leve et meningsfuldt hverdagsliv. Byens frivillige foreningsliv, motions- og rådgivningstilbud mv. spiller en vigtig rolle i det. Derfor har Ældre- og Handicapforvaltningen udviklet ’Paletten’ med det formål, at både brugere, borgere, pårørende og kommunens medarbejdere kan finde tilbud, som passer til den enkeltes behov, ønsker og egne ressourcer.

- Jeg håber, at ’Paletten’ bliver det sted, hvor fx nye pensionister går ind og finder inspiration til deres nye hverdagsliv. Samtidig vil ’Paletten’ også blive et vigtigt arbejdsredskab for medarbejderne, så de kan hjælpe og guide borgere, der savner aktiviteter i hverdag, på rette vej, udtaler rådmand Jane Jegind (V).

Jane Jegind lægger ikke skjul på, at ’Paletten’ blot er et af flere elementer i Ældre- og Handicapforvaltningens bestræbelser på at støtte borgerne i leve et selvstændigt hverdagsliv og dermed også i at have mindst muligt brug for kommunens hjælp.

- Det at leve et aktivt liv er i sig selv forebyggende. Det giver velvære og livsglæde for den enkelte, og så er det tilmed dokumenteret, at det at være fysisk aktiv kan være med til at udskyde aldersbetinget funktionsnedsættelse, udtaler Jane Jegind.


Kort om Paletten

’Paletten’ er en god og gratis markedsføringskanal for foreningerne, til gengæld skal de selv oprette og vedligeholde deres tilbud på siden for at sikre, at siden er så dynamisk og opdateret som mulig.

For brugerne bliver paletten deres overblik over aktivitets- og motionstilbud i Odense Kommune. Det kan fx være motionstilbud, træningscentre med gode adgangsforhold for mennesker med gangbesvær eller handicap, åbne rådgivningstilbud til psykisk sårbare, selvhjælpsgrupper, patientforeninger, ældreklubber osv.

Find Paletten: www.odense.dk/paletten


Yderligere oplysninger
Diana Krogstrup, tlf. 65 51 35 02
Presseansvarlig Annette Wognsen Frederiksen, mobil 21 17 24 84