Spring til indhold
Nyhed

Ny aftale om fiberforbindelse skærper konkurrencen og skaber lokale jobs

28-06-2012

Forbindelserne danner rygraden i den infrastruktur, der binder alle kommunens afdelinger, institutioner og skoler IT-mæssigt sammen. Aftalen er indgået med Nianet, som i partnerskab med Energi Fyn skal levere de nye forbindelser. Aftalen indebærer, at Energi Fyn, som det lokale fiberselskab leverer selve infrastrukturen i form af rør og fiber.

- Valget er faldet på Nianet A/S, fordi aftalen er den mest økonomisk fordelagtige aftale for Odense Kommune. Den nye aftale sikrer, at de årlige omkostninger på godt 6 millioner kroner fastholdes samtidig med en betydelig øget funktionalitet i form af blandt andet større kapacitet og båndbredde, siger Økonomi- og Organisationsdirektør, Bente Monsen.

Optimeringen af infrastrukturen med aftalen vurderes af Odense Kommune at være ca. 2-3 millioner kroner bedre i forhold til andre leverandører på området. Odense Kommune har herved valgt at tildele kontrakten via tilslutning på Statens aftale på området - Moderniseringsstyrelsens EU-udbud (Udbudsbekendtgørelsen EUT. nr. 2011/S 128-213065).

- Odense Kommune kan med den nye aftale nu imødekomme de stadig større kapacitets- og båndbreddekrav, som såvel de lokale, de fælleskommunale og de fællesoffentlige digitaliseringstiltag stiller i forhold til den grundlæggende IT-infrastruktur. Øget kapacitet og båndbredde er eksempelvis en forudsætning i forhold til de nye digitale tiltag og krav på skoleområdet, siger servicechef Jørgen Brolykke Rasmussen fra Odense Kommunes Servicecenter.

I aftalen med Nianet A/S indgår det, at Energi Fyn investerer et tocifret millionbeløb i udbygning af infrastruktur i Odense Kommune.