Spring til indhold
Nyhed

Ministerbesøg: Forslag om nationalt center for velfærdsteknologi i Odense

26-03-2012

Få kontakt til speciallægen hjemmefra via mobilen, eller bliv behandlet for din KOL-sygdom via avanceret videoopkobling. Det er virkeligheden for diabetespatienter og KOL-patienter i Syddanmark. Dette er blot to eksempler på de mange syddanske tiltag inden for sundheds- og velfærdsteknologi, som fungerende sundhedsminister Pia Olsen Dyhr (SF) vil blive præsenteret for, når hun tirsdag besøger Forskerparken i Odense.

Nationalt testcenter midt i landet
Ministeren mødes bl.a. med Odense-rådmand Jane Jegind (V) og regionrådsformand Carl Holst (V), som er to af de politiske aktører i det regionale samarbejde omkring velfærdsteknologi. Formålet med mødet er at præsentere ministeren for Odense Kommunes og Region Syddanmarks stærke satsning på velfærdsteknologi. Parterne vil drøfte de nye muligheder, Forskerparken kan tilbyde inden for velfærdsteknologi og muligheden for, at Forskerparken bliver nationalt testcenter for velfærdsteknologi.

- Vi har i Odense allerede masser af praktiske erfaringer og viden om afprøvning af velfærdsteknologi. Bl.a. i form af vores partnerskab i fremtidslejligheden ’CareLab’, hvor også borgere, personale, studerende og virksomheder kan komme og følge udviklingen eller deltage i konkrete test. Derfor vil det være helt oplagt at lægge et nationalt testcenter i Forskerparken, lyder det fra rådmand Jane Jegind, der ikke lægger skjul på, at en af bagtankerne med invitationen af sundhedsministeren er at argumentere for, at et nationalt testcenter bør ligge i Odense.

Regionalt fokus på vækst
Odense Kommune og Region Syddanmark er førende på området - og har netop som de første i Danmark samlet alle regionens initiativer inden for sundhedsinnovation i den nye enhed Syddansk Sundhedsinnovation. 

- Velfærdsteknologi er i høj grad et område, vi satser på. Den klare prioritering af velfærdsteknologisk udvikling i regionen er med til at sikre både vækst og syddanske arbejdspladser. Regionen har en lang række virksomheder med globalt potentiale, især når det kommer til sundheds- og velfærdsinnovation. Vi tror på, at det her er et område, hvor vi også i fremtiden kan være en førende spiller, siger Carl Holst.

Program for ministerbesøget
Forskerparken 10, Center for Robotteknologi
5220 Odense SØ

12.00-12.45
- Velkomst og præsentation af Odense Kommunes arbejde med velfærdsteknologi, v. rådmand Jane Jegind
- Rundvisning i CareLab, v. Center for Robotteknologi

12.45-12.55
- Stående frokost

12.55-13.40
- Præsentation af Region Syddanmarks satsning på sundheds- og velfærdsteknologi, v. regionrådsformand Carl Holst
- Sundheds- og velfærdsteknologi som vækstdriver, v. regionsdirektør Mikkel Hemmingsen
- Telemedicin, v. direktør Peter Simonsen
- Rundvisning i G10 – center for brugerfokuseret Innovation

13.40
Afsluttende drøftelse

Pressen er velkommen i tidsrummet 12.00-13.40.

For praktiske oplysninger om mødet og tilmelding, kontakt: kommunikationsrådgiver Mira Borggreen, mobil 29 20 18 72, mira.borggreen@regionsyddanmark.dk 

 

Yderligere oplysninger
Jane Jegind, mobil 20 91 10 31
Carl Holst, mobil 40 32 52 10