Spring til indhold
Nyhed

Minister henter inspiration i Odense

26-09-2012

Tidligere på måneden sendte økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) Altinget.dk’s kommunalstafet til Odense Kommune pga. kommunens satsning på velfærdsteknologi og etablering af Center for velfærdsteknologi.
 
I morgen, torsdag, besøger ministeren så Odense for at blive klogere på de konkrete projekter, som Odense Kommune arbejder med lige nu.
 
Apps og sensorteknologi

Under besøget bliver Margrethe Vestager bl.a. introduceret for den ’demensværktøjskasse’, som kommunens medarbejdere gør brug af, og som bl.a. består af forskellige teknologiske hjælpemidler fra huske-apps til smartphone til sensor- og projektorteknologi, der forhindrer dørsøgende og frihedssøgende adfærd hos mennesker med svær demens.

Rådmand Jane Jegind (V) glæder sig over besøget:
- Jeg er naturligvis glad for, at ministeren har lagt mærke til, at vi i Odense er med helt i front, når det gælder om at afprøve løsninger, der kan være med til at give borgerne større frihed - og dermed også gøre dem mindre afhængige af kommunens hjælp.
  
Hjemmeplejen kigger forbi via videotelefonen

Ministeren kommer også til at høre, hvordan det går, når hjemmeplejen kigger forbi via videotelefonen. Et af de projekter, som Odense Kommune er ved at evaluere med henblik på fremtidig implementering, er nemlig projektet ”Kontakten”. Her forsøger kommunen at nytænke leveringen af serviceydelser til borgerne.

Odense Kommune ønsker i fremtiden at levere ydelser fra hjemmeplejen, sygeplejen og genoptræningsområdet direkte til borgerne via videotelefoni. På denne måde får borgerne tilbudt en fleksibel løsning, hvor de slipper for daglige besøg, og kommunens medarbejdere sparer unødig tid på vejene.
 
- De foreløbige erfaringer tegner rigtig godt. Borgerne er overvejende tilfredse med det digitale besøg og lægger bl.a. vægt på den frihed, det giver. Derfor glæder jeg mig til at fortælle ministeren om vores erfaringer, men også til at drøfte de udfordringer, vi oplever i forbindelse med implementering af velfærdsteknologi, fortæller Jane Jegind.
 

Kontaktinformation

Rådmand Jane Jegind, mobil 20 91 10 31
Adm. direktør Helene Bækmark, mobil 51 77 73 25